24 okt - En härlig söndag med souk-besök i kaos

Gick på Show-up på Golden beach innan jag tog taxi till kontoret. Där tillbringade jag nästan hela min dag och fick typ klart mitt utflyktsmaterial. Har bara jättelite kvar.

Det blev en smula kämpligt - fast inte på grund av jobbet! Orsaken var att agenten var ledig och jag inte kom åt någon toalett! (Vi har ingen egen på kontoret). Jag klarade mig i nästan fem timmar sen blev jag tvungen att gå till Paris (kaféet intill) och låna deras. Då passade jag på att gå till deras restaurang och åt en underbart god tonfisksallad för 35 spänn.

När klockan blev fyra tog jag en taxi till soukens huvudentré (Entre 6) som har som ett torg framför ingången.  Doften av grillat slog emot mig när jag klev ur. Det var matlagning precis vid porten. Härligt! Det finns flera tillfällen för mat i det här området - om man inte har känslig mage. Det lagas direkt på gatan och hygienen skulle inte gillas av svenska miljökontoret ha ha. Inne i souken kan du också äta på flera ställen eller varför inte köpa med dig en traditionellt bakad brödbit?

Jag hade bestämt träff med gäster att vi skulle ses där. Två hittade jag direkt, två ringde, två hittade jag inne. Deras taxichaufförer hade släppt av dem på stora vägen och inte fattat vad stora ingången betydde. Nä nä, den stora planen och taxi"stationen" framför är ju lätt att missa höhum.
Det är helt klart en tillgång att kunna prata franska, känner jag. Två ringde efter en timme och berättade att de var vid Marché Central! Det ligger mitt i stan och är vår saluhall! Det var tråkigt, tycker jag. Hade gärna haft med de två galanta damerna på min promenad för att upptäcka att ALLT finns i dessa kvarter.
Det är kvinnor, män och barn överallt - inte många turister Babouscher, Djellabas, väskor i skinn, leksaker, silver, guld, hygienartiklar, husgeråd, lampor, underkläder, scarves, Ja, allt i klädväg och till hemmet.
Du kan också köpa ditt kött (ligger även get- och kohuvuden, get/kopung, ko-ben, saker som kanske inte är så vanliga för den vanlige svensken), grönsaker, frukt, ris, kryddor, arganolja och mer därtill i "mat-delen".
Jag tycker det är en av de trevligaste soukerna jag varit i - och det har ju blivit ett par. Jag har inga problem att gå runt, kika och få vara (ganska) ifred. Några kände redan igen mig och visste att jag bodde och jobbade i Agadir. Det förvånade mig. Jag springer inte där varje dag.

Idag, söndag, är marockanernas lediga dag. Då hittar man på grejer man inte hinner annars och det är största marknadsdagen i veckan. Och det var ett underbart kaos! Jag och mina härliga gäster strosade och insöp intryck, dofter och ljud - och lite shopping. Jag rådde dem till att gå runt och kolla idag och åka tillbaka efter Marrakech. Min egen mission var att köpa körsbärstomater och gurka och, om jag hittade, två shoppingväskor. Och kom precis hem med detta till min stora lycka! En gurka och ett halv kilo tomater för 13 kronor och två väskor för 30.



Och så hittade jag jättesnygga Djellabas. My God, så snygga! Och jag som har sagt till mig själv att inte köpa några fler men jag bara måste ha minst en från Marocko. Ni fattar inte! En gäst har redan köpt två. Jag berättade på inspirationsmötet att jag använder en istället för morgonrock - och man är ALLTID snygg!
Eftersom så många var snygga kom jag inte hem med någon. Ska meditera lite vilka färgkonstellationer jag vill ha. Hittade en i vackert röd och en i chokladbrunt och beiget som också hade byxor till... De ångrar jag nästan att jag inte köpte... men jag kanske går tillbaka imorgon höhö

Mörkret kom och souken började stänga. Då gick vi också. Då var det nästa projekt. Vinka in taxi!
Ni kan inte föreställa er hur mycket folk det ÄR på söndagarna. Det myllrar som i en myrstack. Alla taxi var fulla. Vi gick till stora vägen och där fick vi efter kanske tio minuter en. Två av gästerna hade då redan lämnat oss och de kvarvarande skulle till Scampi och käka. Själv åkte jag hem, nöjd och glad.


Konstaterade att antalet steg inte blev många idag. 3776 närmare bestämt. Aja. Det får la gå!
Tog en matlåda och satte i förlängningssladden och kunde sedan sitta ute med datorn på balkongen och blogga detta.

Provade mina jordnötter som jag köpte på Marjane. SUPERGODA! Det trodde jag inte. De såg inte roliga ut...


Imorgon ska jag jobba hemifrån. Även om jag har jouren (servicemobilen) så funderar jag på en promenad på strandpromenaden (Cornichen) imorgon. Tar väl kontoret i ryggsäcken som vanligt! Kunde vara härligt att möta Atlanten på morgonen, tänkte jag. Vi får se om jag känner likadant imorgon ha ha. Sånt KAN ju ändra sig!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0