22 okt - första gästerna

Idag kom första gästerna - och i och med det har vi full täckning på destinationen!!!

Therese och jag möttes på kontoret kl 9 för att förbereda det sista. Då ringde telefonen och vi fick veta att planet var försenat. Det innebar att vi fick lite bonustid till ett par andra saker också.

Det blev dags att åka iväg till flygplatsen och så småningen kom gästerna ut.
En hade förlorat sin väska ( annan gäst hade tagit fel och tagit hennes) men det ordnade upp sig under dagen.
Jag hade 24 gästern på min och tyckte jag pratade oavbrutet från det vi åkte till det vi kom fram. På hotellen sprang jag in med hotellpärmarna och sen ut till bussen igen.

Idag skulle jag ju får tillbaka mitt Icakort. Hassan och jag gick till banken vid halv ett. Han trodde de skulle ha kortet då men det trodde inte jag... och det hade de inte heller. Jag fick komma tillbaka senare eller på måndag, sa det. De stängde kl halv fyra så tiden var inte helt generös eftersom jag inte skulle vara tillbaka i stan förrän runt tre - om jag hade TUR!
Jag var tillbaka kvart över tre, sprang till banken och blev anvisad plats på en stol. Och där satt jag och väntade och väntade. Banken stängde och jag väntade. Då ringde telefonen. Det var Therese som undrade om jag hade fått hennes sms? Nej, jag hade inte hört något pling om det. "Jag har ditt Icakort", sa hon. De hade lämnat det på hotell Anezi i receptionen så när hon kom dit hade de lämnat det till henne!!! Vilken glädje!
Jag gick tillbaka till kontoret och kunde återförenas med mitt kort!



Klockan sex var det dags för Inspirationsmöte på Palais du sud.
Vi hade fått låna en buss och kunde hämta gästerna till detta. Dessvärre var det bara en liten procent personer som ville följa med. Men det kan beror på att de andra redan vet vad de vill ha ut av sin semester, att de redan varit här en gång tidigare eller själva läst på och hade idéer om vad de ville göra och vart de skulle gå smartast. Och då behöver man kanske inte få tips från en som bor här.
En gäst berättade att de fått ett rum mot byggarbetsplats men själva gått ner till receptionen och ordnat upp detta. Bra initiativ! Och snabbast! Det går ALLTID snabbare att prata med receptionen. Jag brukar säga att de ska ta saker som rör hotellet med receptionen först men att får de problem med receptionen får de gärna ringa mig.
Jag menar... om gästen ska ringa mig från sin svenska mobil först. Sen ska jag ringa receptionen. Sen ska jag ringa tillbaka till gästerna... som sedan får kanske gå ner till receptionen iallafall. Istället för att ha löst problemet på egen hand omedelbart kan det i värsta fall ta ett par timmar - om jag står så till att jag inte kan släppa allt jag har för händerna och ringa till receptionen direkt.

Mötet blev mer en dialog. Gästerna fick berätta vad de var intresserade av och så tipsade jag. 61% hänger med mig på Stadsrundturen imorgon. Kul! Och ännu fler följer med mig till Marrakech över dagen på onsdag 27/10. Så roligt, så roligt.

Efter informationsmötet åkte jag till kontoret, lämnade biljetter och pengar, pick-uplista skrevs och jag kunde straxt för nio packa ihop mina grejer och åka hem.

Tog en matlåda från gårdagens stroganof. Och den är stark, alltså. Det är faktiskt så illa att det knappt är ÄTBART! Får göra något åt saken till de tre lådorna jag har kvar.

Antal steg denna dag blev 8 876 - inte helt 10 000, alltså men notera att de är tagna i klack-skor!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0