21 okt - strömavbrott, Back Stage-jobb

Morgonen startade med ännu ett strömavbrott i min lägenhet. Huset verkar ha valt ut mitt boende ha ha.
Iallafall. Det blev till att be om hjälp i receptionen ännu en gång. Tog hissen ner - och den blev plötsligt kolsvart den också. Orka! Stod och skrattade lite för mig själv över ironin i situationen, tryckte sedan igen på knapparna och hissen kom igång igen.
Och de kom ännu en gång och tryckte på en knapp som jag sedan försökte klura ut vilken den var så jag kan klara mig själv nästa gång. Vi får se!

På morgonen sparade jag om dokument från ODT till Word så jag kunde lägga över info på ett usb istället för att behöva ta med mig datorn. Igår hade jag den med mig men eftersom jag sitter synligt och jobbar på servicekontoret och lämnar den med ojämna mellanrum för att gå in i ett annat rum, blev jag varnad för att någon kan komma att ta den för mig. Så nu låg det jag fick plats med på mitt USB, trodde jag

Vid halv nio åkte jag till kontoret. Där blev jag kvar till halv sju, lite drygt. Vi hann nästan allt klart inför morgondagens arrival och har bara lite finlir kvar! Och inte hade jag fått med mig allt, inte. Det jag behövde jobba med MEST hade jag missat att spara till Word-format. Ibland blir jag så trött på mig själv.

Hassan ringde till banken vars bankomat hade slukat mitt kort, något jag inte är så stolt över. Jag kan hämta det efter Arrival på banken och ta med passet. Det skulle inte vara några problem sa han. Ja, vi får väl se hur det blir med den saken. Allt fungerar inte som hemma.

När jag gick från kontoret hade det mörknat på och jag var fast besluten att ta en taxi hem. Men så kollade jag min stegräknare som hade liksom fastnat på 3700 steg. Vad är DET för något??? Fjuttigt. Så jag gick hem. Det tog 50 minuter.
Nu har jag ju gått alla dagar utan en sedan jag kom och kan ju inte bryta den sportiga trenden, tycker jag. Inte för att det har gjort något för figuren men jag inbillar mig att det är nyttigt oavsett. Som Tilla Durieux säger " Den som lever på hoppet blir åtminstone inte tjock"...

Köpte förresten med mig en flaska vitt vin, Ksar, för 35 spänn. Fast den glömde jag öppna och ta till maten sen. Hade tänkt fira att det är ett år sedan jag bröt foten den 19e och Sibylladagen den 20e och att första gästerna kommer imorgon. Det fick bli ett glas vitt på balkongen i pausen mellan matlagning och mer plugg.

Till mat beslutade jag mig för att laga Korv Stroganof. Inte helt lätt. Men jag hittade en påläggskorv som liknade falukorv och den köpte jag igår.  Jag strimlade den och stekte tillsammans med vitlök, färsk chili, rödlök, tomatpuré, allt badandes i koncentrerad mjölk och jag kokade pasta till. Förväntansfull såg jag hur den började liknade mina korv Stroganof. Jag hällde upp pasta och grytan i en djup tallrik och tog en tugga!
Och det smakade TYP som hemma. Fast här smakar visst kryddorna mycker mer ha ha. För det blev VÄLDIGT stark, kan jag berätta. Fast gott. Och nu har jag ju ett par minimatlådor att bara slänga in i mikron. Smart, Graube!


Kära läsare, imorgon är en annan dag och jag har nu lite att göra innan denna infaller. Antalet steg slutade på 9871 så det får jag la vara nöjd med.
Ha den bästa kvällen!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0