11 nov med Hammam, solstol och matlagning

Eter frukost på balkongen, iförd endast Djellaban idag, bäddade jag och gjorde iordning. Idag skulle jag bli hämtad för att åka till La hütte d'Argan för hammam och massage två timmar.

För dig som inte gått på marockanskt hammam fungerar det så här (där jag går. Det kan skilja sig från ställe till ställe!). Du kommer in i ett rum med en fontän, tända ljus och soft marockans musik. Där klär du av dig (allt!) och lägger i en liten korgväska.
Därefter går man in i ett litet rum där det är två mosaikklädda bänkar med gummimattor på. Där sätter man sig först och blir avsköljd med varmt vatten samt insmord med mjuk argantvål. Därefter får du lägga dig och vila en stund.
Moment nummer två är skrubb. Och här är det skrubb så den som inte har hög smärt tröskel bör inte göra sig besvär. Där försvinner den minsta hudcell som sitter lite löst!
Mer avsköljning och sen flyttar man till den andra bänken. Där blir man insmord med kropps- och ansiktsmask. Efter det får du vila en stund igen.

När hammamkvinnan (det är kvinnor för kvinnor och män för män) kommer in igen är det återigen avsköljning men nu är det även hårtvätt med hårbottenmassage. Som avslutning ställer du dig i duschen i samma rum och sköljer av dig den svarta masken och schampot.

För att runda av ett hammam får du sitta i första rummet igen och lyssna till porlande och avkopplande musik medan du dricker mintté (utan socker tack och lov). Nu har första timmen förflutit och en del väljer att stoppa där.

Jag väljer massage en timme med arganolja efteråt. Det är utbildade massörer och hon utför ungefär som klassisk massage som vi har hemma. Gillar inget fjomp. Hon går igenom hela kroppen, händer, fötter, ansikte och hårbotten. När den timmen är slut (och den är alltid alldeles för kort!) är man klar och får sina kläder igen och kan gå ut i väntrummet. Men där får man inte sitta länge. För taxin kommer snart och tar mig tillbaka hem.

Summa? 400 MAD (ca 360 SEK) Väl använda pengar på en ledig dag, ni!

När jag kom hem satte jag mig på balkongen och fruffade lite och tittade på Brooklyn's finest, som var så där... Vid halv ett gick jag ner till solstolen. Då försvann molnen från himlen och det blev varmt igen. Vi har haft ett par dagar med mycket moln och igår duggade det lite en halvtimme. Jag låg kvar kanske två timmar sedan blev jag törstig och rastlös så jag gav upp. Ett dopp i en kall  pool blev det bara.

Istället gick jag hem och fixade ris och kycklinggrytor, två stycken. En marinad med söt Curry och en med el-Hanout. Blev supergott och slutade med 8 matlådor. Perfekt att ha när man kommer hem sent och det gör jag ju för det mesta.

På kvällen tittade jag på "The social network", filmen om Facebook. Orkade bara se halva... den var lite seg, tyckte jag.

Antal steg idag. Ingen aning men inte kan det ha blivit mer än 2000. Blev ju hämtade och lämnade i taxi från La hütte d'Argan och trappan till poolen är 150 steg så...

Men jag är nöjd med min dag. Blodcirkulationen kom igång utan en massa steg idag. Känner fortfarande spåren av skrubbvanten...

Kommentarer
Postat av: Millan

Det lät skönt! :)



För att inte bli rastlös kan du ju köpa ett sudoku eller något att ligga och lösa :p

2010-11-12 @ 09:10:36
URL: http://mammami.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0