29 nov - Maniac Monday med regn hela da'n...

Det var mörkt till halv åtta idag. Regnmolnen låg tungt över stan och det regnade skurar med ojämna mellanrum hela dagen. Satt en stund på balkongen i min täckjacka medan regnet öste ner och tycket att det, trots allt, var lite mysigt. Det är ju inte kallt ändå.

Forskade lite om saker jag sett på min resa till Taroudante innan jag packade ihop och åkte till kontoret. Ja, idag blev det ingen promenad! Och idag blev det gummistövlar på igen. Tog emellertid med mig mina sandaler för att slippa stänga in mina små fossingar hela dan.


Jobbade på kontoret och vi hade många gäster som hälsade på oss i olika ärenden. Det märks att det är mindre bra väder för semesterfirarna. Det är självklart att de vill ha mer tips nu när det regnar skurar hela tiden. Jätteroligt för oss som får lite mer att serva med.

Enligt Aftonbladet är det Maniac Monday idag, d v s näthandeln är störst på året. Det firade jag med att inte handla någonTING idag, faktiskt. Känner mig lite som en motvalskärring. Handlar på antishopdagen, handlar inte på största Shoppingdagen.

Therese berättade att hon hade googlat på mitt namn och att hon slutade läsa på sidan tre. Jag gjorde likadant när jag kom hem och upptäckte att jag har 12 sidor på google haha. Sjukt! Bland alla länkar hittade jag bland annat en artikel i Östgöta Correspondenten jag tror jag missade när den publicerades. Jag blev lite nostalgisk och mindes tillbaka till de roliga dagarna med mina Hitch Hikers hangarounds 2005-2007. Vad roligt vi hade, ni! Ibland önskar jag mig tillbaka...  Läs artikeln här, om du har lust!

Jag firade Stora Shoppingdagen med en kycklingwok. Jag wokade tunt skivad morot, bönor (!) med vitlök, färsk chili och en matsked el-Hanout i olivolja. Notera gärna bönorna lite extra. Jag gillar inte bönor. Men igår fattade jag ett beslut. Det vore ju bra att gilla bönor. Det ska ju vara så nyttigt... och jag tränade ju på att lära mig äta oliver i Grekland med framgång så det kan väl inte vara omöjligt. Jag köpte därför ett hekto för ett första träningspass.


Och det gick ganska bra får jag säga. Jag äter väldigt mycket grönsaker här. Dessutom lagar jag all mat från grunden. Jag köper sällan halvfabrikat, aldrig helfabrikat och går inte ut på restaurang mer än max en gång i veckan. Här är veckans frukt- och grönsaksval!



Solmogna apelsiner och mandariner, nästan odlade utanför dörren, går inte av för hackor. Försökte pressa en apelsin på lite juice haha det gick inte så bra det. Får nog hitta en apelsinpress. Känner att jag måste ha en...

1227 steg blev tagna. Det blev ju taxi till och från jobbet...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0