20 nov - Mystiske mannen, kackerlackan och brandlarmet

Gick upp straxt efter sex och gjorde frukost. När jag kom ut till balkongen såg jag fuktig dimma och en hel del dagg på mina möbler. Nog är vintern här alltid! Men den är sen. Förra året kom den i oktober så alla är glada över att regnet håller sig borta ett par dagar till. Läste väderprognosen och det ska bli regn i slutet av veckan.

Min dag gick till Stadsrundturen och den gick som den brukar - bra! Jag köpte en liten axelremsväska i lammskinn att ersätta den från Ullared som gått sönder ännu mer. Pris? 160 Dirham (ca 145 kronor)

Mellanlandade och käkade lunch hemma innan jag promenerade cornichen till jobbet.

På vägen träffade jag den lilla valpen, som jag tyst har döpt till Atlas efter bergen vi har runt Agadir. Idag lekte han med sin mamma. Hon är inte lika framåt och modig som valpen utan håller sig mer på avstånd. Vi pratades vid en liten stund men sedan lämnade jag dem båda.



Jag höll ställningarna själv på servicekontoret idag. Under eftermiddagen kom en märklig man in. Han pratade arabiska och dålig franska och jag förstod inte mycket av det han sa. Han påstod att vi kände varann från Taroudant, vilket ter sig som ytterligare en märklighet. Jag kan inte påstå att jag känner många där (ligger 1,5 timmer från Agadir). Se började han prata om massage ovanför hotel Petite Suede och att han kände Therese. Jag sa att han nog skulle prata med henne istället för mig och bad honom komma tillbaka imorgon vid fem då hon är där. Han tog kontorets telefonnummer och lämnade sitt eget och frågade om jag skulle ringa honom ??? Jag svarade vänligt med bestämt att det kommer inte hända. Jag uppfattade något om någon fest och om hans fruar men förstod som sagt var inte vad han ville egentligen.  Men ville han Apollo något hänvisade jag till Therese. När jag förklarade för Therese hade hon ingen aning om vad jag pratade om. Till saken hör att Therese inte pratar mycket franska så om kommunikationen var svår mellan mannen och mig, verkar ett givande samtal mellan dem ännu mer osannolik. Det blir spännande att se om han dyker upp på kontoret imorgon när vi är där båda två.

I övrigt så fick jag besök av och samtal ifrån gäster som ville följa med till Marrakech på onsdag. Jag fyllde på min avräkning som stämmer på pricken. När jag skulle hämta en plastficka fick jag se en kackerlacka på rygg. Det visade sig att Therese hade skrämt ihjäl den härom dagen ha ha. Men han fick ingen begravning utan ligger kvar där på kontoret lite som utav ett monument.



Jag gick och handlade på Uniprix på vägen hem och köpte med mig marockans hot dog. Den stekte jag på tillsammans med ägg som blev en omelett. Plötsligt knackade det på dörren. Det var jouren som undrade om allt var bra. Jaaada, svara de jag. Då pekade han på brandvarnaren som lös rött och förklarade att han måste öppna min balkongdörr för att föra ut röken. Jag hade gjort som vanligt när jag steker korv - bränt vid. Det spelar uppenbarligen ingen roll vilket land korven kommer ifrån. Den bränner jag vid oavsett!

.

Antal steg idag blev 9878 så det är jag nöjd med.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0