2 nov - På egen hand!

Idag var Therese ledig och jag ansvarade för dagens göromål.

Startade halv nio med att gå till hotell och höra om hotellrum. Tjugo minuter senare hade jag fixat fram det samt kontaktat gästerna från igår som godkände mitt val, gick tillbaka och bekräftade på Amadil, ringde Hassan, som ansvarar för transport, och fick en tid för hämtning, ringde tillbaka till gäster och meddelade den tiden. Kände mig rätt nöjd när jag fortsatte gå mot kontoret. Som vanligt tog jag cornischen.

Det blev en alltigenom disig dag och inte så varmt. Ganska skönt! Idag tog jag kort på pelargonen med den vackert djupröda färgen. Gillar den!


Kollade temperaturer i uppvärmda bassänger och filade lite på min utflyktsmanual. När jag var klar med allt så  hade klockan blivit 14 och jag var hungrig. Bestämde mig för att promenera till busstationen. Där skulle jag höra om de hade en busstidtabell.

Jag mellanlandade på en restaurang inte långt från hotell Chems där jag tog en omelett och en liten flaska vatten för 27 spänn. Därefter fortsatte jag min promenad längs Avenue Hassan II.
Träffade en äldre herre som pratade engelska. Han berättade att han jobbade på trädgårdsmästare på ett av hotellen i området och kunde dessutom några ord på svenska. Han var på väg till tisdagsmarknaden dit man kommer utifrån och säljer sina hantverk och andra saker. Jag tyckte inte att jag hade direkt tid att följa med och hälsa på hans bror, som var där eftersom jag hade en "mission". Men kanske att jag får dit nästa tisdag om möjligheten bjuds.

Stannade till vid Manpower (japp, det finns här också) och tog kort på huset där de har sitt kontor. (Tittar ni noga ser ni logon mellan de blå fyrkanterna straxt nedanför mitten av huset.) Man kanske skulle söka jobb som coach i Agadir??? Fick förslaget för några veckor sedan av Danielle på kontoret. ha ha tror inte de har kommit till det än, tyvärr, även om det kanske skulle behövas.



Jag kom fram till busstationen men någon tidtabell hade man inte. Man går visst bara och ställer sig och snart kommer det en buss, hoppas man. Kanske att man skulle kunna lägga tid på att sitta och iaktta och notera vilka nummer som går vart vid tillfälle. Det verkar vara "enklaste" sättet.

Jag gick vidare till taxitorget och tog en taxi till långfärdsbusstationen.

Supratours kontor ligger en bit utanför centrum och dit var lite långt att gå tyckte jag eftersom mina blåser under vänster fot var på väg tillbaka. Delade taxi med två andra och jag gjorde som de - betalade i förskott. Det blev nog lite billigare än taxameter för jag betalade 11,50 dit - och när jag åkte tillbaka till stan fick jag betala 16...

Det började skymma och jag valde att börja dra mig hemåt. Imorgon har jag Marrakech och det kan vara skönt att ha en lugn kväll. Dessutom har jag ju alltid kontoret med mig så är det någon gäst som ringer kan jag lika gärna sitta hemma som på kontoret.

Till middag lagade jag gryta på köttet jag köpte i souken marinerat i olivolja, krossade vitlöksklyftor, en halv färsk röd chili och el-haoutkryddan jämte salt och vitpeppar samt kokade ris till. MUMMA! Jag tycker faktiskt att det är roligt att laga mat för det blir jättegott (för det mesta)

Antal steg idag slutade på 10850. Helt okej, va?!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0