16 nov - Utflykt till Rosa sta'n igen

Så blev det dags för Marrakech igen! Den här gången satte jag alarmet på halv fem så jag kunde känna att jag hade tid för min startsträcka!

Bombarderade, som vanligt, gästerna med fakta på vägen upp. En olycka såg vi på vägen (det gjorde vi förra gången också. Det glömde jag att berätta. Motorvägen är ju helt ny - invigdes i september i år och folk kan inte hantera höga farter. Förra veckan hade en långtradare vält och lagt sig över vägen men jag såg föraren röra på sig så han verkade ha klarat sig. Den här gången var det en bil som kört in i räcket men såg inga olycksdrabbade. Det är mycket möjligt att vi kom efter att ambulansen var där...)

Som vanligt var det kaos i Marrakech men på Djeema tyckte jag det var lite mindre aktivitet, kanske på grund av Fårfesten den 17e. Många åker hem till sina landsbyar och firar...

Jag lunchade på El Waha med några gäster och gick sedan in i souken. Den här dagen hann jag inte gå vilse. En av gästerna ville köpa en Djellaba och Babouscher och ville att jag hängde med som smak- och prisrådgivare. Jag hittade själv en dräkt jag jättegärna ville ha och efter att ha tjatat mig till den för 350 MAD så provade jag den - och kunde inte ha den! Nedrans!

Men jag kom hem med Arganolja för kosmetiskt bruk med grapefrukt tillsatt, och Saffrankräm (för torra läppar. Mitt aloevera-cerat är slut) så helt utan varor kom jag inte.

Från Chichaoua hade jag dessutom med mig 1,5 liter vatten och Ost&lök-chips. Chipsen är sådär goda men funkar som brist-på-annat-snacks. En ostbollepåse skulle vara varmt välkommen i mitt liv! Om du kommer ner till Agadir får du gärna ha med dig en STOR påse *blink, blink*

Fick mail från Pajen häromdagen förresten. Han verkar vara den enda som fått mitt kort från Agadir som jag skickade i mitten av september. Och han bor i Brasilien men dit verkar posten ha kommit ha ha. Lite spännande!

Imorgon planerar jag att tvätta två "maskiner". I övrigt har jag ingen aning om vad som förväntas av mig. Men det tar jag reda på imorgon. Dags för horisontalläge!

Antal steg 8 868

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0