15 nov - Forskning om Taroudant

Som några har kommenterat är det inte 2 månader på plats här i Marocko. Men räknar man med min forskning blir det faktiskt mer. Räknar man fysiskt i Agadir så blir det mindre, förstås.
Men tiden går så fort och jag har levt marocko hela sommaren så det är lite svårt att hålla isär. Att vi dessutom inte har samma veckor (min startar på fredagar och jag har bara en ledig dag) gör kanske sitt till?!

Idag blev det ännu mer forskning. Den här gången om Taroudant, som har en spännande historia som bland annat huvudstad under Saadiedynastin! Jag jobbade med det hemma först. Sen gick jag till kontoret. Passerade Café del Mar på Cornichen och kom att tänka på restaurangen med samma namn i Hurhada. De öppnade igen igår efter att tydligen ha varit stängt. Fick aldrig reda på varför det varit stängt dock. Vår restaurang är ofta fullsatt precis som den och priserna på maträtterna liknar varann.



När jag gick förbi McDonalds funderade jag helt kort på om jag skulle gå in och köpa en trist hamburgare - men valde att avstå.


Efter att ha gjort avräkningen (det VAR en formel det var fel på. Kanske jag kan bli ekonom trots allt? Nääääääääääääää. Fy så trist!) kunde jag fortsätta forska. Det kom in gäster två omgångar så jag fick gott om tid och hann med allt jag ville.

Idag träffade jag den lille hundpojken igen. Han fick en godis i form av fett från mitt Tajinekött, lekte lite krokodilen men gick tillbaka till sin plats när jag började gå. Träffade hans syster igår. Hon huserar bakom huset tillsammans med en äldre unghund där jag bor och är väldigt skygg och vågar inte helt komma fram. Hon vågade nosa lite på min hand dock, när den andre bestämde sig för att jag nog inte var så farlig...

Det blev kallt på eftermiddagen så jag tog en taxi hem. Där jag genast tog på mig Djellaban, satte på datorn och ställde in matlåda i mikron bara för att konstatera att imorgon var det dags för Marrakech igen. Maktoob! ("Det står skrivet" på arabiska - fast det stavas inte så som du förstår. Men det uttalas så! Betyder ungefär att det är förutbestämt...)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0