1 nov - En härlig dag med problem!

Vaknade extra tidigt idag. Kanske på grund av mina myggbett på foten som kliade. Jag hade 7 myggbett på en snygg rad. Förmodligen kom det en elaking igår kväll när jag satt på balkongen och tog en promenad uppför stortån och tog provsmaker på vägen på ådran upp till stortån. Fräckt! Hoppas att det smakade!

Det blev fleeceunderstället på OCH jacka på balkongen vid frukosten. Vid sju började solstrålarna ta sig över taken för att värma mig så jag satt kvar ännu en liten stund bara för att njuta.

Straxt före nio tog jag på mig uniformen och började bege mig till hotell Iberostar. På vägen dit passade jag på att gå ett varv på Golden beach's restaurang (ligger nästan granne) och hittade en familj som åt frukost. Far och en av sönerna ville åka och fiska och mamman till Hamman. Jag fixade det innan jag fortsatte min promenad. Precis när jag kom till Iberostars ingång ringde telefonen och en gäst ville ha ett restaurangtips för ett födelsedagskalas.
Väl inne på hotellet gav jag biljett för vidarebefordran till gäster som förbokat endagars Marrakech. Sen gick jag cornischen till jobbet. På väg dit hittade jag några duvor som svalkade sig i vattnet från vattningen på parkeringens planteringar...



och tog några höstbilder...

.

.

.

Therese och jag hade bestämt att vi skulle ses vid tio men den tiden funkade inte för någon av oss. Istället blev klockan runt halv tolv. Jag deponerade pengar och sen gick vi och käkade lunch. Det var fullt med diplomater, säkerhetsvakter och trafik idag. Vi har en mässa här på Paradisets torg och vägar är avstängda lite överallt.

Vi satt på kontoret hela eftermiddagen och jobbade. Servicekontoret var öppet 15-18 och ett par gäster kom förbi och ville ha rekommendation för ett födelsedagskalas till.
Och så ringde servicemobilen. Det var en gäst som hade ett bekymmer som jag försökte lösa under kvällen. Men det gick dessvärre inte så det får bli det första jag gör imorgon. Det kändes uppfriskande att få ett problem att hugga tag i. Vi har inte många sådana här!
Inte för att jag önskar mig en massa bekymmer, förstås. Helst vill jag att gäster resonerar som jag själv - Att "shit happens" och så gillar man läget eller försöker lösa det själv på något sätt. Men alla är inte såna!
Generellt är de som reser med charter hartervana. På charter finns till 90% en reseledare som förväntas trolla och lösa problem på sekunden ibland, och de behöver inte göra något själva för att lösa en situation.
De som är resvana på riktigt vet hur det är att lösa problem på egen hand, de gillar läget och är medvetna om att det kan ta ett tag att lösa och vet att allt kanske inte går att lösa alls.
Efter servicekontoret åkte vi till Marjane och shoppade.



Pasta någon? Pasta? Det köper vi på lösvikt! Likaså ris och couscous. Fast det finns så klart på påse också  - fast det är dyrare....


Idag gick jag in på "systemet" och plockade på mig en liten flaska rött och en med vitt, som jag blev rekommenderad. Den röda har jag tänkt stänka i ett par droppar i en rödvinsås vartefter. Jag har ju lämnat det röda pga av min sockerintolerans.


I frysdisken där inne hittade jag is på plastpåse. Tänk att man köper is i affären här och att alla inte har frysfack i sina kylskåp!



Jag brände 195 spänn på dem, en kalkonfilé, tomater, koncentrerad mjölk, champinjoner, ägg, två små påsar chips (100 grammare har vi här) och två vansinningt goda chokladbitar med kaffesmak. Sen brände jag en hundring på fem paket cigaretter och extra filter. Insåg idag att de cigaretterna jag röker (det finns bara en sorts mentolcigaretter) är ganska mycket tjära i och det uppskattas inte att få i munnen!

Efter att ha mellanlandat hemma gick jag iväg till Golden Beach reception och lämnade bokningar för fredag och till Tikida för att lämna en biljett till Marrakech på onsdag. Sen gick jag hem och stannade där. Då var klockan straxt efter åtta. Jag packade upp mina inköpta varor,  hällde upp ett glas av det vita vinet jämte en lite skål med ost/lökchips och satte mig på balkongen och skrev den här bloggen. Jag njöt av alla tre!

Antal steg idag blev 10 839 och jag kan berätta att idag fick jag dra åt skärpet ett extra hål på morgonen idag. Det går framåt, hörni!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0