24 mars- Berg- och dalbana i vardagsrummet

Skrapade en ruta på min TRISS och fick en till på hundra så nu är det två av den summan. Spännnade!

Hade inget inbokad den här dagen och det kändes skönt med ett blankt blad i almanackan. Men det blev en adrenalinfylld dag med en tår i ögonvrån.Och allt handlade om pengar, faktiskt. Man kan bli tokig för mindre.

Tallrik målad av Sören Axelson, min far

Skickade en påminnelse till SEB att jag inte hört något och att det började bli bråttom. Jag fick mailsvar direkt med en ursäkt att det dröjt pga sjuka barn med en rekommendation att istället för att vänta på tid skulle jag söka ett lån via deras hemsida och att Medlåntagare kunde vara sambo eller förälder.

Jag blev superglad att få ett svar och ett förslag hur jag kunde få pengar till företaget och kastade mig in på deras hemsida och började skriva med stor entusiasm. Jag ska ha mamma som medlåntagare (som enligt SEB innebär att hon är solidariskt betalningsansvarig), dock inte delägare i företaget, Det var inga problem fram till man skulle fylla i hyra och kapital och sånt men det gick inte att fylla i hennes uppgifter någonstans. Jag ringde därför till banken för att höra.

Då visar det sig att jag bara kan ha SAMBO som medlåntagare!!! Ja, men hur underligt är väl ändå detta!? Blev superbesviken och fick en tår i ögonvrån och tyckte synd om mig själv i 5 minuter. Sen var det bara att fundera på ännu en variant.

Många varianter har det blivit. Men att först bli jätteglad och sedan jättebesviken är inte bra för hjärtat, helt klart. Tur man är flexibel för hade jag INTE varit det så hade jag gett upp för länge sedan! Men ni förstår, jag är så himla övertygad att jag inte KAN ge upp.

Till lunch idag bestämde jag mig för att ta den där Keson som har stått i kylen ett par dagar. Har liksom inte vetat riktigt vad jag skulle ha den till... Men den passade bra till lätt fräst riven morot och strimlad marinerad fläskkarré.



Dagen slutade ändå positivt överraskande. Mamma ringde och sa att hon kommer bidra en del egna pengar och försöker ta sig in till stan (trots att hon egentligen inte har tid) och följa med till banken för att prova om det går bättre att låna pengar om man går IN på banken och säger att hon, istället för medlåntagare, är borgenär! Det lät ju underbart!


Jag kom att fundera över definitionen Medlåntagare vs Borgenär och tittade i den Juridiska ordlistan bara för att finna att ordet Medlåntagare inte är någon term som existerar - inte heller på google. Däremot hittar jag på Företagande.se följande definitition "Borgen är en garanti som tecknas, där borgensman åtar sig att ansvara för lån eller andra skyldigheter om låntagaren inte själv skulle kunna infria sina åtaganden."

Hur ska jag sammanfatta detta?
Jo, att min företagsbank har eget påhitt med något de kallar Medlåntagare som försvårar för företagare som vill använda internet för att söka lån, vill vara fler som söker ett lån till företaget men inte fler ägare till företaget!
Det man måste göra är att GEMENSAMT beställa tid för ett bankbesök för att istället fylla i papper med samma uppgifter som på internet och en kreditupplysning är jag HELT övertygad om att de tar där också!

Ja, ja. Det är ju bara att gilla läget. Tror inte jag har kapacitet att förändra SEB i skrivande stund. Men ni kan vara säkra på att det har skickats ett mail via deras hemsida.

Ja, framför jag inte min åsikt så vet de ju inte hur galet det är!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0