26 maj - 4 juni

Så var det dags att summera ytterligare en dryg vecka. Jag startar med det som är kvar i maj.

Den 26:e började jag dagen med att åka till Linköpings Flygplats för att gå på Frukostmöte på SkyLine. Jättetrevligt. Hade sällskap av Nina och så träffade jag Astrid och hennes man. Skjutsade Astrid till Livskomforts nya lokal på Sturegatan och gick lite snabbt husesyn innan jag åkte vidare till Gruppseminariet med Aura 10 som denna förmiddag skulle handla om att skriva CV och ett personligt brev.

Den 27:e Hade jag både möten i Linköping och Åtvidaberg. Det var regnskurar och åska vid ett par tillfällen under dagen men jag hoppade in och köpte lite extra dycker och vinster till lotteriet jag tänkte ha på vägen runt Linköping. Men på hemvägen från Åtvid kom ett par ordentliga så jag fick sänka farten. Allt detta resulterade i att vi inte gick Blodomloppet. Den enda som var riktigt laddad var Annette som klätt om och var redo att gå...

28:e Var jag hemma och jobbade

29:e åkte jag och hämtade Milla och Elton. Vi hade tänkt gå ner på Hamnfestivalen  men hamnade istället på Netonnet, ÖB och Max. Lika bra det... det verkade inte så JÄTTEroligt på hamnfestivalen....

30:e, morsdag! Jag åkte och hämtade Milla och Elton igen. Den här gången hade vi ett besök till Garnison på schemat. Vi hann med två svängar till Coop Extra, fika hos Björn och ett kort besök i Lambohov innan jag skjutsade hem dem igen.

31.e genomförde jag ett extrainsatt gruppseminarium i Åtvid och på eftermiddagen jobbade jag hemifrån. På eftermiddagen blev jag kallad till intervju på Manpower. Hade sökt uppdrag som coach där ett par dagar tidigare.

Så kom då juni, första sommarmånaden och den började ganska bra med fint väder, varmt och soligt.

1:e startade jag med intervju på Manpower. Konsultuppdraget är på max 49% och före start är det planerat två dagars utbildning i deras verktyg Cut-e och två dagars internutbildning i Linköping. Sedan är man redo att coacha (främst ungdomar) och få ut dem i jobb med anställningsbevis. Det lät så himla roligt, tyckte jag. Jag har velat arbeta med ungdomar jättelänge!
Gjorde min powerpointpresentation till gruppseminariet om Anställningsintervjuer och mailade till Nina.
Jag hämtade Milla och Elton och tog med dem till Elgiganten. Jag lämnade in min dator för formatering.

.

2:e Idag var det ett år sedan jag åkte till Poros och tjänstgjorde som destinationschef där. Längtade hastigt tillbaka till den ön och min favvostrand... Sen kom vardagen och jag åkte till Simhallen för gruppseminariet. Efter det svängde jag in till Blomsterlandet på vägen hem och köpte tre tagetes som jag sedan planterade bland dillen i hopp om att slippa dillus som drabbat Pers del av landet. Han hade sått tidigare och haft under fiberduk medan jag bredsådde för ett par veckor sedan utan duk...

3:e Denna förmiddag hjälpte Per mig att skifta två av däcken. De som haft bilen innan hade placerat ett bra och ett mindre bra däck fram, när man ska ha två BRA däck bak. När det var gjort tog jag högtrycken och tvättade bilen så den kom fram i ljuset. Problemet är att det är så myckeet pollen att det inte håller i sig så länge. Men jag åkte till Biltema och köpte hårdvax och ska skölja av bilen och lägga ner lite själ på det i helgen som kommer, in sha'allah.  Innan jag åkte hem hämtade jag min dator som var klar. Den virusmagneten går nu ett tag till, hoppas jag.

4:e Gruppseminarieum i Åtvid vilket handlade om handlingsplaner. Det mest intressanta denna dag var ändå en som satt och läste reklamblad och räkning/ar istället för att engagera sig och vara med i diskussionen. När jag påpekade att jag gärna såg att man gjorde sådan på rasten eller efter seminariet och att det visar brist på respekt mot mig att sitta med sådant, fick jag ett skratt till svar med "Jag har simultankapacitet och kan lyssna samtidigt"
Hahaha Underbart! Jag utgår ifrån att personen inte vill ha respekt för SIN person utan skiter i alla andra. Skulle du tro annat? 
Oavsett så visade ännu en gång att bara för att man är äldre så är man inte vuxen!
Man frågade mig senare om jag inte blir provocerad av sånt men Nej, det blir jag faktiskt inte. Jag noterar naturligtvis det dåliga uppförandet men fokuserar på de som är intresserade. För det är ju inte jag som har problemet och jag gör, som sagts tidigare, aldrig andras problem till mitt eget!
Att provocera är att "genom ett utmanande agerande framkalla viss motreaktion" men den förmodade motreaktionen (som vanligtvis kan vara irritation eller ilska) lär ingen få ifrån mig numera. Människor som provocerar vill nämligen ha makt och den behåller jag själv, tack! Men fortsätt gärna att försöka. Det får bara mig att bli bättre och bättre att hantera dylika situationer!
Synonymer för provocerande handling är; utmaning, uppvigling, trakasserier, eggelse, anstiftan och brandfackla Och det förstår ni ju säkert att sånt inte biter på mig! Men känner du att DU har problem att hantera provokationer? Här hittar då några tips
Konsten att provocera med stil
Konflikttipsaren till Busschaufförer
Stressboken
Å
Och med en vy från Åtvidabergs torg avslutas detta inlägg!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0