Mitt liv med "Kinamobil" M009

Allt startade med att jag var trött på mina tre senaste Ericsson mobiler, faktiskt. De som har varit en del av mitt liv heter W800i, K800i och C905. De två sista har jag köpt med dyra abonnemang medan den första ropades in på Tradera. In alles har jag betalat nästa 12.000 SEK för dessa telefoner och det är inte vettigt

Min W gav jag bort till Martina - var lite trött på tejpad batterilucka.
(Bild kommer)

Min K fungerar inte laddningen som den ska och radion fungerar heller inte.
(Bild kommer)

Min C slutade halva touchkontrollpanelen att  fungera efter 6 månader och kort därefter högtalaren så jag inte hörde när någon pratade med mig.
(Kanske bild kommer. Jag lämnade in den på 3 den 13 januari)

just nu befinner jag mig i Sverige på rehab av en svår fotledsfraktur och bestämde i december för att köpa en NY mobil. Tittade runt på nätet, där jag ändå befinner mig runt 12 timmar per dag. Tittade på nya telefoner, utvärderingar och programvaror i telefonerna. Ganska snart fann jag ut att vanllga telefoner som kan ha två SIM-kort online samtidigt finns inte i Sverige!
Varför är Sverige alltid så OFF?

Vi har alltid varit itutade att Sverige är så himla framåt och så bra, men efter att ha jobbat utomlands i tre år på olika kontinenter kan jag berätta att detta icke är med sanningen överensstämmande. Vi är lika halvbra som alla andra länder. Det finns fördelar och nackdelar med allt, det kan ni säkert hålla med om. Men att Sverige skulle vara 100% bra - Noop!

Tillbaka till telefonerna. Jag hade en specifikation Dubbla online-SIM, WiFi, radio, vettig kamera, bluetooth och lite annat, bl a Svenska som språkval.  Först landade jag på Wndtelecom men de telefonerna har inte WiFi så det gick ju bort.

Sedan hittade jag Samsung D880 DuoS men den var bara för ryska marknaden först... Eh? Varför ryska??


Iallafall. Jag insåg snabbt att det här inte skulle bli lätt. Jag satt totalt i 7 dagar på internet och jagade runt efter information - och hamnade i Hongkong eller Kina där man tillverkade precis en sån telefon jag behövde ha.
Telefoner som tydligen skulle vara kopior på "vanliga" mobiler fast plats för just dubbla SIM-kort, som jag ville ha. Ett för mitt svenska kort, ett för mitt utländska kort (var jag nu befann mig någonstans).

Jag tittade på en massa modeller. Problemet är att de heter olika men är egentligen samma telefon (återkommer om det). Av en händelse hamnade jag på eBay och fick så småningom fatt i Easten Only Mobile. Jag och en som heter Lisa, mailade till varann fram och tillbaka och jag fick svar på mina frågor om en telefon vid namn M009.

Den 2 januari beställde jag den och då hade Lisa och jag kommit överens om att jag skulle få EU-stickkontakt som gåva, mobilen skulle skickas med DHL så jag skulle få den snabbare och jag beställde dessutom 2 extra batterier.


Den kom den 11 januari så det var bra jobbat, tycker jag. Det som var lite tråkigt var att jag fick betala 236 kronor i tull och moms för att få ut det. Å andra sidan hade jag blivit förvarnad om det så det kom inte som någon större överraskning.



MEN det låg inte EU-stickkontakt i. Bara telefon och batterier




Jag mailade och frågade var kontakten var eftersom telefonen var obrukbar utan laddare. dFick till svar ate hade inga EU-kontakter men att jag kunde gå och köpa en så betalade Easten Only.
Gick till Clas Ohlson som berättade att det är förbjudet att sälja adapters till USA-kontakter pga att de inte är godkända. Det jag eventuellt kunde göra, om jag hade USB-laddare, köpa laddare för iPhone. De har den typen också. (Har inte köpt någon sån än utan laddat i datorn första gången).

Det var dessutom en manual (engelska) till en cosun M516. Mailade och frågade hur det kommer sig och efter tre mail kom det fram att det är en manual som gäller för flera telefoner. Där har ni det där om att telefonen heter olika men är egentligen samma telefon!


Här är lite bilder på telefonen:

.

.

Och här är lite bilder tagna med kamerorna. Det är en framåt och en bakåt. Det ska motsvara VGA kamera men de tar bättre bilder än det. Däremot står det på mobilen att det ska vara 8 Megapixlar och det är det absolut inte.

.

.

.

Kameran duger men det är inte mer...Å andra sidan köpte jag den inte för kamerans skull!


Att använda telefonen kräver tålamod för skärmen är INTE känslig. Jag har inte suttit med den men måste nog träna på att använda TouchScreen. Är inte van vid det.

Men Kicka testade den på Hamlet och tyckte den var väldigt trög mot iPhone som är nästan för lätt.
Kicka testade spelen, som jag själv är HELT ointresserad av, och enligt henne har den jätteroliga spel. Så roliga att varje gång vi ses frågar hon om hon får låna mobilen ;)

Och jag erkänner att jag inte har använt den EN ENDA GÅNG. Den ligger fortfarande i kartongen. Lånade ut den till Martina när hennes gick sönder och den fungerade så dåligt att hon heller inte ville ha den...

Så näe, det köpet var ingen hit!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0