7 januari - HemmaSPA, vaccinering och projektet Saga

Ännu en fantastisk dag och den första hela veckan på året 2010 är avslutat i och med klockslaget Midnatt!


Denna förmiddag var det varm ute (läs minus 9 grader) men jag höll mig inne. Jag hade nämligen bestämt mig för att testa en sak idag- jag skulle ta mig i och ur BADKARET och ha hemmaSpa!
Sagt och gjort... jag samlade ihop min spagrejer och lade på armlängds avstånd från badkarskanten.

Fram kom mina turkosa skrubbvantar (som det står potatis på- de var nog ämnade till sommarens färskpotatis skulle jag tro. Men jag sitter ju som en säck på potatis i soffan numera så vad kunde väl vara mer passande?)
Fotfilen (inköpt i Ryssland, faktiskt) - ett självklart inslag.
Schampo och inpackning och oljetvålen avslutade det hela.
(Jag glömde min mask med Döda havslera i skåpet så det fick bli Spa utan svart lera i ansiktet.)
Tidningen Allt om Vetenskap fick bli litteraturen för dagen.




Och så kom då ögonblicket jag hade väntat på i-stigningen!
Jag ställde kryckorna vid sidan av badkaret. lade höger handen på kanten närmast mig och vänsterhanden på den bortre och lutade mig över badkaret där vattnet virvlade ner i badskummet som sakta blev till bubblor. Jag tog vikt på fotledsfrakturen så jag stod mitt över och lyfte det hela benet. Och kan  ni tänka er... jag LYCKADES!
Sen var det ju bara att lyfta över frakturbenet och sakta sänka mig ned i det 40gradiga vattnet. Det kändes i såret men det är så lite sårskorpa kvar så jag var inte rädd att det skulle gå upp.
Oh, så skönt det var. Jag blötte glatt ner tidningen med intressanta artiklar och låg väl kvar kanske en halvtimme innan det blev skrubb och tvätt.
Dags för nästa kapitel - ur-stigningen! jag använde armsstyrkan och lyfte mig upp tills jag kunde ställa mig i badkaret. Därefter lyfte jag ned det trasiga benet på den gråa mattan nedanför badkaret och tog vikt rakt över för att inte vingla. Sedan var det bara att ta tag i handfatet och lyfta över vänsterbenet - Och det gick bra det med!
Så nu vet jag att jag klarar av att ta mig i och ur badkaret!!!


När jag kom tillbaka till datorn fick jag en idé (!)
  • Jag ska skriva en barnbok och Martina illustrera.
Skickade ett meddelande till henne på msn och gav henne uppdraget som hon kastade sig över. Fick fyra testteckningar på ett par timmar. Vi får se vart det här projektet landar, då.
Här är en av dem när sorken samlat fågelfrön...




På eftermiddagen var det dag för vaccinering - äntligen. Min kära moster Kerstin kom och hämtade mig för att ta mig till Mantorps vårdcentral. Det var isiga vägar dit så det blev en lugn färd. På vårdcentralen fick man fylla i en blankett som skulle behållas och ett rosa Vaccinationskort, som jag sedan fick med sig. Jag fick komma in med en gång. Så var det ju det där med vilken arm man skulle ta sprutan i... Anledningen är att man tar i en muskel och kan få lite ont... Det blev vänsterarmen... de sticker inte i tatueringar så det var liksom inget riktigt val.
Själva tagande av sprutan skedde obemärkt. Märkte absolut ingenting.
På vägen ut hittade vi Livstilsundersökningsdatorn. Gjorde den men jag tror det blev LITE missvisande och inte en guide för hur mitt liv ser ut till vardags haha men roligt var det.

.


På hemvägen fick jag köpa frimärken så jag kunde skicka 13 lönespecar till Försäkringskassan som jag hade fått brev ifrån på förmiddagen, där det står att man ska påbörja en utredning om jag är berättigad till sjukpenning.
Därefter blev jag hemskjutsad. Tack snälla Kerstin för skjutsen och sällskapet idag!

Kvällen tillbringades med datorn i knät.

Glömde förresten berätta att jag var inne på Swedbanks sida igår. Där stod det att man kunde få en månads fri träning på Nautilus om man skickade ett SMS och kom på en Ekonomikoll. Jag skickade så klart ett SMS. Jag menar, gratis träning - inte helt fel! Men om de kan göra något åt min ekonomoi är LITE tveksamt med tanke på att jag är utan inkomst. Det kan bli lite kul! Hoppas de ringer nästa vecka.


Dagens idéer - förutom barnboken då...
  • Det ena var att tillverka kryckor med infälld dubb- men den visade sig redan vara uppfunnen
  • Det andra var att öppna en pytteliten butik/kiosk i samhället med basvaror och färskvaror bara på beställning. (Pers idé var att istället inreda en lastbil till butik (som varubilen som fanns förr) och köra runt i samhällen utan butik?)



Kommentarer
Postat av: Millan

Roligt med dagens idéer där :)



Barnbok vore kul!:P det har du ju pysslat lite med innan när vi varit i nykil ! ;)

2010-01-09 @ 21:10:08
URL: http://millaj.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0