25 januari - Rehab, vilans betydelse, fonder och sms

Idag var det besök hos Ulla på rehab redan kl 8.30. Ytterligare förbättring var att skåda och hon var nöjd med min träning. Vi bestämde återbesök tisdag nästa vecka mer som uppföljning. Jag ska fortsätta göra samma övningar och, som hon säger, "så kan du hitta på lite egna rörelser". Återigen fick jag höra att jag behöver vila, att jag inte hela tiden ska göra något.  Alltså, det är ju självklart att jag GÖR saker hela tiden. Det går inte att existera utan att göra något, eller hur? Jag undrar varför så många tror att jag INTE vilar???

SÅ en gång för alla tänkte jag berätta vad vila egentligen betyder enligt Saol, Lexin och Graube!
Enligt SAOL: förhållandet att vila tankarna (gm att låta dem syssla med mindre ansträngande och oroande frågor).
(återkoppling Saol) Jag har de senaste 14 åren tränat på att inte oroa mig för något. Det är slöseri med tid och energi som jag istället använder till kreativa problemlösningar och, sånt som jag tycker är roligt Så med det i bakhuvudet skulle det ju isåfall betyda att jag vilar jämt...
Enligt Lexin
: tillstånd då någon eller något vilar, stillhet, avkoppling
(återkoppling Lexin) Avkoppling, stillhet... betyder det samma sak för dig som för mig, tror du? Självklart inte. Skulle du föreslå att jag ska Brodera, , sticka, baka, virka you name it - Oj, vad jag skulle bli stressad!


Enligt Graube Wellness:
Avslappning varje dag = Goda vanor.
  • Jag har, sedan 14 år, följt min egen dygnsrytm i den utsträckning som är möjligt. Det innebär att jag föredrar att gå upp tidigt (ca 5.30) och gå och lägga mig tidigt (ca 21).
  • Jag STARTAR dagen lugnt; cirka två timmars frukost med mina knäckemackor och 4 dl kaffe i termosmuggen. Utan den starten på morgonen skulle jag nog vara stressad hela dagen. Antingen slötittar jag på TV:n eller datorn så jag kan kolla mail, FB och komplettera gårdagens blogg. Bara roliga saker! (får inga tråkig mail för den som undrar...)
  • Toalettbesök = vila och "snabbmeditation" (båda fotsulorna i golvet, rak i ryggen, andas lugnt och djupt och slappna av. Det blir en del såna besök eftersom jag dricker ett glas vatten i timmen i genomsnitt. Rekommenderas varmt!)
  • Och jag ser dagligen till att ha ett liv som fokuserar på POSITIVA saker! Jag har inga förbud/måsten som begränsar mitt liv (= inga "jag inte FÅR göra dittan eller MÅSTE göra dattan. Värsta fienden för livskvalitet, faktiskt!)
  • På kvällarna går jag och lägger mig när jag är trött och somnar alltid så fort lag lägger huvudet på kudden, nöjd med dagen som varit. Okej jag kanske har svårt att sova ett par gånger per år i ärlighetens namn och det är dagar då jag inte har levt som jag lär och troligvis har tillåtit mig att oroa mig för något jag inte kan påverka kl 10 på kvällen ändå...
Avslappning och vila på lite mer hög nivå;
  • En gång i veckan besöker jag mitt fondkonto och träffar mina pengar.
  • En gång i veckan har jag HemmaSpa i badkaret.
En gång i månaden unnar jag mig något -  och ni vet - tänk smått! Det ska vara GRATIS eller BILLIGT!
  • Gå på bio med biljetten du tjänat in på från Gratisbio
  • Boka en massage hos elev på Bergqvist massageutbildningar
  • Ropa in något roligt på Tradera
  • Ta en billig sista minuten-resa
  • Använd Rikspresenkortet du tjänat in Pointshop och köp något roligt.
  • Investera i ett dygnskort och ta bussen/tåget runt i länet på upptäcksfärd
  • Picnic och bad föreslås vid Bergs slussar (buss 522 fr Linköping) eller Varamon (buss 520 el 620 fr Linköping o sen TROR jag buss 302 men är osäker. Här kan du också välja att tälta i Z-parken.)
  • Låna ett tält och sovsäckar och åk till Sandvik (Stjärnorp)
  • Utmana kompisar på minigolf i Valla (finns också golf i Berg)


Sedan finns aktiv vila som för mig är t ex att
  • Träna med Jonzon
  • Träna mig själv
  • Träffa kompisar IRL eller Online
  • Blogga eller skriva egentligen men oftast blir det ju bloggen
  • Gå på Maxi i två timmar utan att handla (hehe går alldeles utmärkt)

Oj det finns så mycket när jag tänker efter.  Livskvalitet för mig är att jag ärligt kan säga att jag trivs med livet jag lever, även det med bruten fotled! Skillnaden är ju bara att livet är annorlunda! Det är inte mindre roligt!

Och att sätta hinder för att man inte har några pengar... hm... näe det funkar inte för mig numera. Det finns hur mycket som helst som inte kostar skjortan. Och återigen tänk smått. Här kommer några enkla spartips (har skrivit de flesta i tidigare blogg).

.
  • Om du låter bli att köpa chipspåsen eller chokladkakan - hepp så har du 20:-
  • Strunta i månadsmagasinet- woops där kom 40:- till
  • Skriv lista, handla en gång i veckan och titta på prislapparna - här kan du göra pengar! Jag försörjde mig själv, en tonåring, Jonzon och katterna Bullen och Smulan på 1500 spänn i månaden - och du var det INKLUSIVE ALLT. Det var dessutom på just DE pengarna jag började spara mina 50-öringar...
  • Planera måltider- storkok en dag i veckan och frys in matlådor. Du lagar minst  6 maträtter på 6 h på en dag.
  • handla saker på Tradera/Blocket, här finns både nytt och begagnat.
  • handla Second Hand  om du är en sån som vill klämma och känna(kläder o skor, möbler, prylar .
  • Kontakta Ica och skaffa lönekonto och kort -  du får ränta på ditt lönekonto(!), samma som på swedbanks e-sparkonto faktiskt (0,15%). Om du handlar med kombikortet (konto/kreditkor) får du typ bonus överallt. (ICA och Statoil =1 %,, köp på andra ställen =0,5 %). Bonusen ackumuleras och när du är uppe i minst 25:- kommer en rabattkupong att använda på Ica eller Statoil! Alltid lika kul!
  • Om du vet att du har svårt att spara, använda INTE kortet när du handlar. Använd kontanter och handla BARA för sedlar! Lägg sedan alla  småpengar i en grön skål. Grönt står för växande och främjar tillväxt, i detta fall av pengar. (Du kan också ha en lila skål som står för Välststånd om du tycker om den färgen bättre. Färgerna är också att föredra på din plånbok... Ropade själv in den här på Tradera igår. Notera G för Graube hehe. )

Näe, nu måste jag byta bloggämne...


Åkte hem efter rehab och satte mig vid *tuturuturuturu* DATORN! Mitt projekt fortsätter.
Idag kollade jag över mina fonder också och placerad  fikapengarna jag fick av svärfar i JPM-fonden Japan som har börjat gå på plus! Tog sedan överskottet (116:-) från BRICT till Finansfonden som har gått minus ännu mer och överskottet i Småbolag Europa (111:-) och satte i dem i Japan. Ett tag tänkte jag lägga pengarna i Momentum som har gått minus de sista tre månaderna men jag skippade den idén. Men den fonden får jag hålla koll på igen i veckan.


Senare på dagen fick jag SMS från 3 som talade om att min C905 var tillbaka i butiken och att jag kunde hämta den. Kostnad 0 kronor! Antingen har de inget gjort eller så gick det på garantin.

Ännu senare på dagen fick jag SMS om att paketet från Ellos ligger på Ica. Ska vänta på att böckerna hinner komma innan jag ber Per hjälpa mig hämta paketen.

ÄNNU senare packade jag upp min Träningsmatta. Jättefin var det, tjock och åt turkoshållet. Den ska bli roligt att träna på. Tänkte börja lite försiktigt med yogan.

Ett samtal från min gamla kollega från Tv Linköping, Victor (Negrete Marknadskommunikation numera), avslutade min dag som varit lite kyld... för kyld, förkyld...







Mitt liv enligt SAOL: Jag har de senaste 14 åren tränat på att inte oroa mig för något. Det är slöseri med tid och energi som jag istället använder till kreativa problemlösningar och roliga saker. Så med det i bakhuvudet skulle det ju isåfall betyda att jag vilar jämt... Fast det stämmer ju inte.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0