17 januari - En dag i ljusets tecken!

Att jag gick upp vid sex behöver jag väl inte skriva egentligen. Tänkte sluta med att berätta hur tidigt jag går upp och istället skriva när jag INTE går upp mellan 5.30-6.30. Okej?

Studsade mot köket för frukost, slängde ett öga in i Reträttrummet och kände på överdraget till bäddfåtöljen. Det var torrt. Överdraget till de två madrassdelarana var också torrt. Vad innebar då detta?
Jo, ihopsättning av bäddfåtölj!

Startade med att få madrassdelarna in i fodralet.

.

Och det gick bra. Dragkedjan på överdraget är nästan över hela så det var mer eller mindre att bara stoppa i och dra igen! Det var bara en hake. När jag hade fått in båda madrassdelarana visade det sig att den stora var felvänd. Skårorna för att kunna böja skumgummit enkelt skulle sitta på motsidan av kardborrebanden.

Nästa kapitel bestod i att montera fast madrassen på ställningen. Vi provade ha sängen utdragen men det blev lite råttfällevarning. Det är en fjäder som inte går att låsa. Det är madrassen som låser kan man säga. Men när vi provade att ta ut den upptäckte vi två låsanordningar på den delen man drar i.



Det var lite pyssel med. fästena Det är fyra kardborreband som skall fästas i stålbalkar, nämligen och det var till att kravla på golvet. Men till slut blev det också klart.




Passade på att provligga och den var jätteskön för den var hård... den kan nog funka. Jag är jättenöjd med mitt köp!




Sista delen i förmiddagens projekt var att få ihop allt till en fåtölj. Och avslutningsvis kom överdraget på och jag kunde vila en stund.


Får jag göra er uppmärksamma på mina jongleringsbollar från Gillelejes Ledarskapsutbildning (t vä)?
Yepp, Jag har dem kvar! Notera även den stora Pilatesbollen - till träning inte jonglering, förstås!



Överdraget till bäddfåtöljen är för rörigt för mig. Inte Feng Shui. Det ska jag ha ett nytt och det kommer bli ett kritvitt. Har nämligen funderingar på att köpa dagsljuslampor. Jag har ett stort behov av ljus och gör vad jag kan för att få det. Men lösningen att jobba utomlands behöver kanske inte vara den enda?!

Det finns många olika typer av dagsljuslampor men jag har svårt att se mig framför en lampa som ser UT som en solarielampa utan att kunna bli solbränd. De är dessutom ganska dyra. Att sitta med en solskärm som den här haha förlåt mig men det GÅR bara inte.
Nej, smidigst och billigast blir det att ha lågenergilampor med dagsljusfrekvens  Den idén giller jag mest! Jag mailade till LifeLite som har Dagsljuslampor och frågade om de fungerar att placera i en Rislampa. Och det gör de. De förlorar lite effekt men det är ingen fara. Hade ju tänkt att ha en rund rislampa i taket. Vad jag ska ha MER för lampor har jag inte bestämt och tills jag vet väntar jag med att beställa. Nu vet jag iallafall att det fungerar!


I dag var jag bjuden på Ljusparty på eftermiddagen. Hade för mig att jag aldrig varit på ett sånt men det har jag, kom jag på. Hos Nettan men det är jättelänge sedan. Då köpte jag värmeljus med doft men minns inte så mycket av vad som sades. Den här gången var det Kicka som var värdinna men Gittan Alm höll i det.


Innan Gittan packade ihop poserade hon med ljushålaren Ametist

Vi blev tio personer inklusive Kicka och det blev en supertrevlig eftermiddag med många skratt, kaffe med äpplekaka o vaniljsås samt kladdkaka - inte något för någon som lider av Kalori Magnetism!
Det var bara jag som inte hade varit på Ljusparty på länge så det blev inte så mycket demonstration. Det blev mer en dialog. Och jag hade redan bestämt mig för vad jag skulle ha. Innan jag åkte hem tre timmar senare hade jag beställt en Aromabrännare och Votivljus till den med Bambu- - och Relaxdoft. Man bara tar bort veken från ljuset och ställer i glashållaren, berättade Gittan. Anledningen att det blev Votivljus är att ingen av dofterna fanns som s k Aromamelts. Ser fram emot att få grejerna om ett ar veckor.


Det blev ännu en fantastisk dag i mitt liv!
Mitt Reträttrum börjar ta form allt mer i tanken och jag känner en oerhörd glädje över att få "eget" rum. ÄLSKAR idén med Compact Living och målet är ju att få ihop som en lägenhet på 9 kvm.
Det var riktigt roligt att få ihop bäddfåtöljen Lycksele Lövås. Att den dessutom var så bekväm att ligga i hade jag inte förväntat mig! Funderar på att låta tömma rummet och provsova, helt klart!

Jag är glad över att ha funnit Dagsljuslamporna som jag har bestämt mig för att placera i en vit rislampa i taket men också i en vägglampa och en golvlampa. Tre olika elektriska ljuskällor borde räcka, tycker jag.

Min beställda spegelklädda aromabrännare från PartyLite ska få bo i mitt fönster mitt emellan två Gullrankor "Aureum" som ska få klättra upp och bilda gardin. Jag fick också för mig att jag nog måste ha en äkta Aloe Vera också. Får först se om jag hittar någon som har sticklingar annars får det bli inköp på Blomsterlandet som har båda två, såg jag på nätet.


Nästa projekt verkar bli att hitta en vit lagomstor rislampa... Hittar bara en LILA på Ikea, iallafall på nätet - och det, mina vänner, det går ikke AN!



Det blev ännu en fantastisk dag i mitt liv!

Kommentarer
Postat av: Gittan

Måste bara fråga....hur du tyckte du själva visningen var?

Hur upplevde du detta med "dialog" istället för traditionell demonstration?

Jag är ju väldigt ny i detta jobbet....vill försöka hitta mitt sätt att jobba på...och jag är väldigt anpassningsbar och lyhörd för gästerna;)



2010-01-17 @ 23:04:07
URL: http://gittzyh.blogg.se/
Postat av: Mariann L

Oj, undrar om den lagom stora vita rislampan finns kvar i vindsförrådet? Ska kolla idag!

Den där fåtöljen verkar superbra! Dessutom ett bra alternativ till extrasängar som man ändå inte vet var man ska placera när dom inte används.

Ha´det!

2010-01-18 @ 07:01:09
URL: http://mariannlostinline.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0