15 januari - Slutspelat på fler än ett sätt

Efter en kreativ morgon med "städning" av badrum och ansande av växter satte jag mig ned och loggade in på Hopa.com och spelade upp min sista 5a. Men vad skulle jag hitta på mer idag?
Klockan var 07.00 och Milla sov fortfarande (hon kom hem igår för att packa lite mer och låna bilen för att flytta sina grejer till nya lägenhen idag. Det fick bli mer spel och loggade in på Expekt.com och försökte spela slut på pengarna där också. Det är lite svårare där för man vinner och det gör det lite jobbigare. Men jag klarade det NÄSTAN. Har ett par Cent kvar men nu struntar jag nog i spel på internet. Det ÄR verkligen inget roligt.
Men jag fick en av mina fantastiska idéer:
  • Värdinna på Bingohallen! Kan se mig själv som utropare- fast det är väl maskiner idag...

Milla röjde i mitt blivande rum och jag kunde flytta in lite grann. Tog bort gardin, för det ska jag inte ha någon - behöver ljus! Och så tog jag en hylla och ställde in i garderoben så jag kunde ha mina kläder där - inte bara såna som passar på galge. Så nu har jag inga grejer i bokhyllan i pianorummet


Piano har vi pratat om att sälja. Spelar inte längre men det är ett Baumgardt tillverkat i Linköping och jag fick deetta begagnade piano när jag fyllde 6 år 1968 så det är JÄTTESVÅRT. Och nu när jag har forskat i historian OM pianot så har det blivit ÄNNU svårare. (Mer om det, biografi och kulturhistoria i annat inlägg för den intresserade).

Per och Milla flyttade grejer på eftermiddagen och själv gjorde jag inte så mycket förutom att sitta vid datorn och i telefon.

Min handläggare på Försäkringskassan, Ingegerd, ringde och vi hade ett bra samtal och var inne på samma linje - rehabilitering tills jag kan gå. Hon var nöjd med det jag hade på G nu med träning 5 dagar i veckan (Sjukgymnast (måndag), Nautlius tisdag-torsdag) och vattengymnastik (fredag) och två vilodagar (lördag-söndag). Vi ska hålla kontakt under tiden, sa vi.

Ringde svärmor och mamma och kom överens om nästan lördag (23e) när de ska få utdelning på sina julklappar. Kan ju inte skriva vad det är eftersom risken finns att de läser bloggen - även om risken är försvinnande liten haha. Berit förstår sig inte på datorer alls och mamma, som är en upptagen pensionär, har annat att göra på nätet. S


Senare på kvälllen förstod jag varifrån jag har fått (ärvt?) mitt krassa resonemang om att Liv och Död är lika, ska vi säga, spännande event.
Pratade med min biologiska fader Pajen på Skype igår och han talade om att han har skelettcancer!
Han berättade att han hunnit fylla 60 år innan han tog PSA-prov med förhöjda värden och vid operationen av prostatan var det försent. (Skelettcancer är oftast en följd obehandlad prosata, lung- och bröstcancer, ytterst sällan det första man får, alltså - och har man väl fått det så... ja då är det inte mycket att göra än att smärtlindra.) Varför Pajen väntade tills han fyllt 60 är det vanliga syndromet Det-händer-aldrig-mig. Men som han sa "Jag får skylla mig själv och göra det bästa utav situationen nu och gilla läget".  Och visst är det så! Vad annat är att göra?

För den intresserade:
Om PSA-prov   http://www.vivamos.se/psa.htm
Om skelettcancer   http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Skelettcancer/


Det ironiska är ju att vi skulle åkt till Brasillien och hälsat på i november och kom inte iväg för olyckan med foten. Och frågan är om jag kan komma i väg under våren... Jag ska göra vad jag kan!





Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0