9 januari - Med IT-policy mot första miljonen!

(OBS! Alla understrykningar är klickbara länkar)

Ja, man måste ju början någonstans. Och jag börjar med - att söka kredit.  Det rimmar väl illa om man inget vet men det finns självklart ett SYFTE med lånet - Att betala tillbaka det inom ett år! Och som jag ser det, ska det inte vara några problem! Lånet förtjänar jag för idén. Och första miljonen, ja den tjänar jag med HJÄLP AV idén! That's it!

Och jag har funderat lite på vilken IT-policy som ska gälla i framtiden. Känns väldigt aktuellt i dagarna när Facebook är ett hett ämne, främst inom landstinget. Låt mig presentera MITT förslag som jag tänkte kunde gälla:
  1. Installationer av program får ske helt fritt. Vi ser gärna gratisprogram så att Norton, som vi betalar licens för, har något att göra.
  2. Facebook skall stå standby så man hör när det "ploppar" i chatten. Det är ALLTID viktiga personer som behöver kontakt med dig! Däremot är det inte tillåtet att gå med i några grupper utan att kontrollera vem som administrerar den. Spel såsom Farmville o dy är strängeligen förbjudet då det skapar stress, huvudvärk och ångest när man inte hinner med att vattna eller mata djuren...
  3. Vårt uppdrag är att informera, utbilda och utveckla. Därför är det av största vikt att en blogg finns knuten till varje nyttjare av datorn som skall uppdateras varje kväll alternativt morgon med information av vad som HAR hänt men också vad som komma skall  -även om det innebär att du måste beskriva din promenad till brevlådan för att hämta reklam från en kollega i branschen.
  4. All datautrustning får gärna tas med på alla typer av resor, nationellt och internationellt. Det är viktigt att ALLT och ALLA  får möjlighet att vidga sina vyer. Av ergonomiska skäl vill vi att du använder avsedd väska för ändamålet och bär den som ryggsäck. Var uppmärksam på att det inte är tillåtetet att smuggla (nyhets-)bomber innanför skalet då även datorer måste igenom säkerhetskontroller.
  5. Ett av våra motton är  "Tålamod är den fattiges rikedom" och i denna anda köper vi all datautrustning via Tradera-kontot eftersom vi själva bestämmer vad vi är beredda att betala och har tålamod nog att vänta på saker som tar upp till tre veckor innan de kommer för de skickas egentligen från Hongkong. Eventuellt kan även Blocket vara aktuellt under förutsättning säljaren bor i Östergötlands län och förkortar då leveranstiden med upp till 21 dagar...
  6. Av säkerhetsskäl sitter vi i soffan och jobbar med datorn i knät för att förhindra brännmärkem på skrivbordet. Att ha datorn i knät ger viss ventilation mellan knäna. För känsliga erbjuder vi Brädan som skydd.
  7. Vi ser helst att du äter och dricker medan du jobbar. Enligt uniformsreglementet skall vår logoförsedda haklapp som finns att hämta ut på lagret, användas utan undantag.
  8. Datorer ska förvaras och skyddas for behörigt intrång. Det är vetenskapligt bevisat att de flesta brott i din närhet begås av någon du känner.

Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att jobba på ett sånt företag?


.

Kommentarer
Postat av: anneli

Hahaha..humor! :D Och man får gärna sitta på arbetstid och prata skit om chefen på fejan också, vaa? ;))

2010-02-09 @ 20:32:04
URL: http://annelimoments.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0