7 februari - (X - 38) = 327 dagar = 89% kvar. Och ekvationen innebär?

Svar: he he 327 dagar eller 89,5% har vi kvar av 2010!

Men vadan detta plötsliga intresse för kryptiska ekvationer??? KAN det ha med Projektet att göra? Ja, den som väntar på får se. Nu tar vi tag i det matematiska problemet och lurar lite på det i stället.

Ni, kära läsare, har, liksom jag, hunnit göra en massa bra saker utav de 38 (10,5%) som redan har passerat.. Jag tror inte att jag är unik på något sätt! Var och en av oss är ju centrum av våra egna liv och alla bär vi nyckeln till vår egen framtid!


Skillnaden mellan dig och mig kanske bara är att jag skriver ner det, vilket gör det lättare att inse hur mycket som egentligen sker i livet! Låt mig se bakåt på alla positiva händelser i januarimånaden och februariveckan. (FB, som nämns i texten, betyder Facebook om någon fortfarande inte känner till ”fenomenet”)


Familjekapitlet

1. Den 13e januari hade jag varit mamma i 26 år till Martina som hade kalas hemma hos sig och Henke. 2. Milla (som ser ut som en Spaghetti med köttbulle på mitten numera) har blivit sambo på riktigt och flyttat hemifrån. Vi två har bestämt att vi ska till Ullared om ett par veckor. 3. Mamma har fått börja köra bil igen efter sin höftledsoperation och hon är lycklig. 4. Jag fattade, 29/1, beslut om karriärändring. 5. Fredrik (brorsan) flyttade tillbaka till Linköping igår. 5. Pianot som varit en del av familjen också har flyttat hemifrån. Hem till Alma i Askeby närmare bestämt. 6. Vaccination mot Svininfluensan med hjälp av min moster Kerstin som skjutsade mig till Mantorps vårdcentral.

Vänskaps-kapitlet
I början av januari följde jag med Mariann till Anna, Eva och Johan = Linköping Line Dancers uppstart på Landerydsgården och träffade bland annat bästisen Pella men också f d elever, vänner och bekanta. (Det skulle bli så många namn att nämna att jag inte skriver fler än de redan nämnda eftersom det var tack vare dem som jag åkte dit.) Det var verkligen jätteroligt att komma dit. Må hända att jag inte kommer vara med och dansa så mycket i framtiden men jag kommer kanske vara med på annat sätt. hehe De slipper mig alltså inte! I ett hastigt ögonblick sa jag att jag skulle koreografera en Kryckdans och jag började på den. Men så tyckte jag det var lite deprimerande så jag slutade och väljer att inte sätta ihop en, go' vänner

Men jag har hunnit träffa FLER irl (in real life)..*Annette M, klasskamrat på mellan- och högstadiet som jag hittade tack vare Stay Friends, där jag såg att hon bytt efternamn, och sen genom FB (!). Hon såg på FB att jag hade TP på Hamlet och dök upp oanmäld och på den vägen är det. Det var Anette som häromdagen ordnade en Reunion på Kvinnebyskolan som jag missade. *Pernilla L från studietiden på Förvaltningslinjen på Linköpings Universitet stötte "jag" på i vestibulen på US fast det mer hon som såg att jag satt och nästan sov med baguetten i handen haha. Vi bodde båda i Ryd, pluggade och drack té i mängder och har haft mycket kul ihop.*Britt-Marie som jag jobbade ihop med på forna TV Linköping (och som hade samma ägare som Tidningen Stan vid Stångån där jag själv jobbade) hittade jag via en annan väninna på FB. Hon hade bytt namn men för mig kommer hon alltid vara B-M. Var hemma hos henne och kom i kontakt med en produkt som numera ingår i Projektet. *Sofie H som var ”min” ena Avdelningsansvarig under min Butikschefs-tid på Myrorna i Linköping, var jag ute och åt lunch med efter att ha tillbringat dryga 2 timmar i butiken.



Djur-kapitlet
I december och januari hade besök av en liten sork som bodde i vår stenmur. (Jag skriver i imperfekt för vi misstänker att någon av grannkatterna Bosse och Börje har "tagit hand om" den. Djungelns lag 1.)
Under januari kom två rådjudskid (ettåringar) på besök och åt i vår trädgård. (Den senaste veckan har en försvunnit. Antingen är den överkörd eller har svultit/frusit ihjäl för nu ser vi bara en ensam som vandrar runt i området. Djungelns lag 2. Fast jag är lite orolig. Har inte sett No 2 heller på ett par dagar...)
Jonzon har lärt sig släcka och tända lampor med hjälp av Targetträning och allt är som vanligt med honom. Han är väldigt mycket flockhund. Han vet fortfarande vad ordet Träning betyder d v s då vankas det köttbulle, något man gör vad som HELST för att få ...han berättar fortfarande för Apan när han har fått människomat, grisöra eller märgben... han har fortfarande vita Mjukiskatten som ”snuttefilt” och han ligger gärna på våra fötter i sängen – om han inte ligger utsträckt i mitten förstås.



Inköps-kapitlet
Om jag ska plocka ut EN sak som jag är gladast över att ha köpt i år så måste det bli mina fårskinnstofflor. Sämsta köpet Kinamobil eBay och jag var mäkta entusiastisk över eftersom den hade plats för dubbla aktiva SIM-kort! Idag ligger den frånslagen. Orsaken är enkel. Touch-skärmen är svårmanövrerad så att jag har gett upp. Den ska få flytta hemifrån. Alltså jag och mobiler går inte riktigt ihop tydligen! (Hm Jag köpte den ju i december 2009 så den skulle jag kanske inte räkna - fast det är klart Jag FICK den i januari)

Men även andra saker har jag handlat sedan nyår. Har aktiverat mitt gamla konto på Tradera och ropat in småsaker som jag behöver såsom plånbok, pengaskål, och ryggsäck. Från SpecSavers har jag beställt Korrektionsglasögon för närsynthet OCH terminalglasögon. Jag har börjat få så himla ont i huvudet när jag sitter framför datorn – och ni vet, det gör jag mest hela dagarna och inte kommer det bli mindre i framtiden. Hoppas jag får dem i veckan!



Fotkapitlet
När året startade så hade jag ganska nyligen blivit av med mitt sista gips (blev ju ett nytt i veckan under 8 veckor) och fått tillåtelse att stödja på foten. Sedan dess har jag lärt mig gå GANSKA bra med kryckor och som låghalt utan kryckor. Jag löste problemet att komma i och ur badkaret och tog ett efterlängtat bad i början av januari – men sen har jag inte varit i flera gånger. Det blir inte av bara.

Mycket träning blir det. Jag har rehabträning med sjukgymnasten Ulla, bassängträning med sjukgymnasten Karin, egen träning på Nautilus och egen träning hemma- Just nu är det balansträning som står mest på schemat. Men jag tycker det går VÄLDIGT långsamt och börjar ifrågasätta om det är JAG som gör fel... Jag har hört de som kan gå som vanligt efter 8 veckor och här sitter jag och kan det inte efter 16... Fast jag försöker tänka att de nog inte fick samma fraktur, två operationer och infektion. Och nån mening måste det ju vara!

Jag fick ett försäkringskassebeslut om att jag har rätt till sjukpenning och fick dessutom en utbetalning retroaktivt samt en örsäkringshandläggaren, Ingegerd, ringde mig. Min sjukskrivning löper (just nu) hela februari ut. Sen får vi se. Tänkte ringa Ingegerd i veckan och diskutera lite framtid.Så överlag kan man säga att utvecklingen är positiv!


Andra-roliga-saker-kapitlet

Revybesök med Mamma och Svärmor. Stinsen Brinner på Globenteatern blev det en lördageftermiddag. Pointshop som jag var jätteaktiv på fram till 29 januari men går bara in då och då för närvarande.

Bloggandet förekommer enbart här just nu. Pointblog slutade jag med abrupt när jag fick se att de skulle översätta alla bloggar med Googles översättningsprogram– och det vet vi hur DET fungerar! Typ inte alls. Så det kontot tog jag bort. Ska jag skriva FEL engelska vill jag göra det själv!

Idén att ge ut barnbok finns kvar. Började skriva på en och Martina skissade teckningar men det har stannat av nu pga Projektet.. Hade dessutom tänkt ge ut min biografi bara för att upptäcka att den har försvunnit. KANSKE att den finns i källaren hos mamma! Att skriva om över 200 sidor står inte högst upp på Att-göra-listan

I ett led att bli heltidspolitiker (läs statsminister) och förändra världen (okej, iallafall Sverige som jag upplever har förlorat fotfästet rejält de senaste åren) gick jag med som medlem i Socialdemokraterna.


Jag fick inloggningsuppgifter till Sosserian och kan starta debattblogg och en massa annat men den här bloggen tar tillräckligt med tid just nu. Jag får inbjudan till saker – i Stockholm. Lokalt verkar inte vara så mycket aktivitet eller så är det bara jag som har missat något.

 

Nu får det räcka för idag. Tycker jag har suttit med bloggen hela dagen.

Tjiingeling!



 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0