24 februari - Vad fick jag för pengarna?

Idag packade jag upp alla mina saker. Det var lite som julafton. Då ska vi se vad jag köpte...

En nyckelhållare med lampa -perfekt när man kommer hem och det är kolsvart på verandan. Har alltid problem att få i nyckeln då.


Jag startar med artiklar till företaget (hemarkiv, 2 anteckningsblock, 10 st handdukar och 1 datumstämpel)



...fortsätter med lite kläder att ha på sig (2 pikétröjor och strumpor, tre-pack)...


Reträttrummet fick sina fyrkantiga krukor och gullrankor och omger nu Ingelas Aloe Vera på fönsterbläcket!




Min konstnärliga ådra (som visserligen ännu inte sett dagens ljus men jag fick lite idéer i natt...) fick akrylfärger och så köpte jag färgpennor till Martina så hon kan illustrera min barnbok/mina barnböcker.



Även om snön ligger metertjock måste man tänka framåt. Det kommer en så-tid. Då är det ju bra att ha lite fröer. Från Ullared kommer Dill (2 påsar), persilja, morot, isbergssallad och så solroser till fåglarna nästa vinter.



Igår fick Jonzon sin and och han blev som vanligt hysteriskt glad och gick och bet på den så den 'kvackade' tills han utmattad gick och la sig på Pers ben i soffan.



Och så har vi prylhögen med Diverse, d v s går-inte-att-leva-utan-grejer (Förstahjälpen-kit, långt skohorn, förvaringslåda, isskrapa med vante, huvudkliare, nyckelhållare).



Och så ett par går-att-leva-utan-fast-det-är-svårt-prylar (en Supersized CocaColaflaska= sparbössa och ojdå, huvudkliaren igen?)

Så var det äntligen dags för Äta-samlingen som bara blev gravad lax, en lakritsstång och lantchips. Men vi var ju inte där för att handla mat, tyckte vi.


Däremot köpte jag några saker som jag saknat i köket (skärbräda i ek-Äntligen kunde jag kasta den gamla, plastsked till teflonpannanoch vitlökspress).


Efter maten är det bra att borsta tänderna så vi hoppar till badrumsavdelningen där vi hittar två Colgate tandkrämer tillika tandborstar samt ett blått nagellack för att matcha pikétröjorna ;)



Vi bestämde oss ganska tidigt att åka tillbaka och då är ju en Kom-i-håg-lista bra att ha på frysdörren. Den kom upp och kommer nog fyllas vartefter. Planerad återfärd är senast augusti...



Efter uppackningen blev det matlagning. Den gravade laxen frästes upp hastigt (men trasades sönder) som serverades med potatiskaka med gul lök och vitlök och Pustasallad.



Efter lunchen lekte jag med mina småpengar. Jag la 5or och 10or i Cola-flaskan. När den är full lär det vara mycket pengar och jag måste fundera ut något jag ska göra för dem pengarna. Förmodligen blir det en resa, om jag inte hinner dö innan - då får det väl bli arvet haha.



Och nej då, min lila skål blev inte tom! Där ligger enkronor (och 50-öringar till 1 oktober då de försvinner) kvar och "välfärdar".

När jag räknade ihop inköpssumman slutade den på 853,50 och jag kände mig ganska nöjd trots att det blev mer än 0, som  jag hade tänkt från början. Men jag tror det är stört omöjligt att INTE handla på Ullared.


Men vad kostade då den här dagen totalt för två personer EGENTLIGEN?
Resa                       520:-
Matsäck/lunch/mellis 267:-
Pers skjuts               180:- (som ändå måste räknas med)
Omkostnader totalt   967:

Vi delar det på mina 50 inköpta produkter vilket gör ett prispåslag på 19,34/styck... Huuuuuuuuuu!
Slutsats. Det blir billigare att handla på hemmaplan! Men kanske inte lika roligt hehe.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0