11 februari- Röd tänkande sosse ute i snön med gröna bågar i lila fodral, slapp kredit på 1/4 miljon

Ännu en vintrig dag med 17 minusgrader. Att det aldrig tar slut, detta! Men det kom att bli en spännande dag.

.

Idag bestämde jag mig för att prova att åka buss. Men det blev bara från Resecentrum, där jag laddade mitt kort, och till Trädgårdstorget.
Det var lite knöligt men jag tycker ändå att det gick ganska bra. Och jag var oerhört stolt över att ha klarat det. Som min mamma sa, (träffade henne utanför Hälsobutiken) "Tänk vad roligt det är med sånt som man alltid tidigare har tagit för givet!" För henne var det stort att kunna köra bil igen - och för mig att åka buss Ja livet är förunderligt.

.

Och ÄNNU underligare var det med glasögonen som jag hämtade. Mina terminal var bara SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅå himla sköna att ta på sig. Jag har dem nu och jag släpper dem INTE. Kan inte fatta varför jag har vänta så länge men jag har tyckt att jag klarat mig bra fram till för ett par månader sedan. Det är bara ETT aber. Jag kan INTE jobba vid datorn och kolla på TV:n samtidigt om jag inte ska ha ett par glasögon på huv'et. TV:n står INTE på 65 cm avstånd haha. Aja, det är la sånt man får ta och det kan jag leva med.



Men de ANDRA ÖGONEN- Oh, my God! Det var de värsta paret glasögon EVER! Kunde ha dem 1 minut sen hade jag värk bakom ögonen och spränghuvudvärk.
"Det är musklerna som jobbar annorlunda för att du inte har behövt glasögon för brytningsfel tidigare", sa optikerassistenten. Titta här!
Hon vände på skärmen (och jag bytte till Terminalarna) och visade att min närsynthet var jättemycket bättre men att jag istället fått brytningsfel. Hon berättade att jag skulle träna (!) och nog kunna ha dem om tre veckor obehindrat, annars skulle jag höra av mig! Men hallå - tre veckor!
Tåååååååååååålamooooooooooooooood IGEN!


Du som har varit uppmärksam och studerat de två senaste bilderna ser att jag har samma bågar på båda mina glasögon. Terminalglasen har gröna (grönt som står för växande, ni minns) och de vanliga har bruna. Och ja, de liknar de jag har haft i två år men jag trivs med den typen av båge sååå aa, då kör jag på det. Och vet ni något ROLIGT!

Det ena fodralet jag fick matchar min plånbok - i syrénlila! Feeeeeeeeeeeeng Shwej, hej hej! Det måste vara en MENING med, helt klart! Där ska mina gröna terminalglas bo.




Sen hände lite andra saker också. Vad sägs om att...
  1. Min handläggare på Försäkringskassan ger mig rätt att TÄNKA och behålla min sjukpenning på heltid. Om jag kan GÖRA NÅGOT får jag anses som frisk - iallafall på deltid så jag ska inte räkna med att vara helt sjukskriven så mycket längre (läs till 1 mars). Om jag ska tolka detta korrekt har du alltså rätt till sjukpenning på 100% om du är Förlamad i hela kroppen eller Hjärndöd skulle nog funka också, va. Men jag ska ge henne kredit ändå. Hon gav mig tillåtelse att gå till Filmstaden på fredag nästa vecka på Arbetsförmedlingens Starta Eget-dag MED sjukpenningen kvar.
  2. Jag tänkte fram ett "klagobrev" till Socialdemokraterna vars linköpingshemsida inte har uppdaterats sedan oktober 2009, d v s inte på 4 månader eller 1/3 av ett år. Här debatterar och bloggar politiker i alla möjliga media och så missar man sitt "ansikte" utåt i sin egen stad. Med risk för att få ta över ansvaret så... Skäms, säger jag, och det står jag för.
  3. SEB ringde! (Woops, får man prata i telefon?) Det var höjdpunkten för dagen. Nu slipper jag nämligen oroa mig för hur jag ska klara betalningarna närmaste året - för de lånar inte ut några pengar! haha Jag SLIPPER alltså en kredit på 300 000!!! Är det inte FANTASTISKT! Först blev jag ju förvånad. förstås. Men straxt därpå blev jag ganska lättad.
Ja, livet är underbart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0