28 dec - Koordinera koordinater!

På morgonen fick jag energi att styra upp i hyllan ovanför diskbänken och laga klädställningen som varit sönder nästan sedan jag fick den. När jag var klar knackade det på dörren och det var städerskorna (de jobbar två o två) som ville in och städa för de var lediga imorgon. Jag var iallfall typ klar att ge mig iväg till kontoret så jag släppte in dem. (Annars hade jag tänkt ha städning när jag är i Marrakech i morgon. )
Det blev djup fascination över kantarell-delarna som låg på gallret. De hade aldrig sett kantareller förut och petade på delarna och luktade och jag försökte förklara på arabiska-franska-engelska-svenska vad jag skulle ha dem till.

Idag gjorde Therese och jag om service- och utflyktsprogrammet som ska gälla från och med januari månad. Sedan fick jag i uppdrag att leta fram koordinaterna för ett hotell i Marrakech. Det utlöste nästan en hysterisk lust att hitta koordinater för allt möjligt tillsammans med http://itouchmap.com/latlong.html.
Här är några av dem jag letade upp.
30.415758, -9.594919  Apollos kontor i  Agadir (52 Boulevard Hassan II)
9.536328, 99.934649, Nathon, huvudstaden på ön Koh Samui, som är min sommarbostadsö 2011
Lite kul även om det är något av värdelöst vetande...

På hemvägen gick jag in på fyra av våra hotell med brev till 14-dagarsgäster och uppdaterade pärmar. Fick sällskap av valpen en liten bit men han blev sedan ivägkörd utanför Tikida av vakterna...

När jag kom hem blev jag ännu en gång påmind om att hotellstädningen, som jag dricksar för med 100 dirham i veckan hemma, inte går att jämföra med svensk standard.
Klädställning hade rasat igen när de varit inne och städat - men jag hade fått två nya galgar till mina kläder!
Och diskhon var full med sand och det var smutsfläckar på min disk - men jag hade fått ett hjärta format med rosblad på bordet och rosenblad på kudden - och var ganska säker på att det tvättat balkongen.
Det är ju inte helt ända hem, alltså.
Men faktum är att jag tycker att det är lite charmigt ändå, jag! Och jag kan leva med att själv skölja ur diskhon och diska den lilla disken jag har en gång till. Det är världsligt. Det finns värre problem än sånt här!

.

Jag började min lyxvecka idag. Jag startade den med att fixade en variant på kantarellstuvning på rostat bröd. Tog torkat rostat bröd, dessvärre lite sött, och stekte två skivor i olivolja och smör och la dem på en tallrik för att låtsas att de var varma mackor. Sedan tärnade jag mina kantarelldelar och skar rödlök i småbitar och stekte på.

.

Hällde i lite koncentrerad mjölk och riven ost. Stuvningen lade jag sedan på mackorna som fick sällskap av lite miniplommontomater. Helt okej... Men låååångt ifrån stuvningen som Per lagar där hemma! Fast jag var så himla glad för lite svenskt guld på tallriken iallafall!


Antal steg: mycket välkoordinerade 8 535 st

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0