22 dec - Med nigellafrön på fickan

Onsdag och utflykt till Marrakech - som vanligt!

En härlig samling gäster hade jag med mig och ifrån den rosa staden kom jag med Nigellafrön (http://www.islamguiden.com/zamzam/nr2-2009/lakekonst.pdf och scrolla ner till nr 9) argantvål och Patchouli (http://sv.wikipedia.org/wiki/Patchouli)

Nigellafrön används bland annat som antisnarkmedicin och mannen på berberapoteket tyckte att jag behövde det FAST jag bodde ensam eftersom jag kunde väcka mig själv haha. Ja, ja.
Och argantvålen ska få bo i duschen. Perfekt som duschtvål eftersom den inte torkar ut utan istället återfettar huden.
Slutligen skulle en gäst ha en parfym som tydligen var poppis på 70- och 80 talet och som inte säljs längre i Sverige - och så kom jag hem med en sån jag också. Så idag var jag helt klart lättpåverkad, erkänner jag.

Therese ringde under lunchen och berättade att man ringt från Sverige och ville erbjuda mig jobb i Asien. Med lite blandade känslor åkte jag därför hemåt till Agadir och väl hemma googlade jag runt samt tittade på tidigare destinationsbeskrivningar om platsen Apollo vill att jag ska jobba på  - och fick väldigt beslutsångest.

  • Å ena sidan har jag ju sagt hela hösten/vintern att det vore himla roligt att jobba i Asien - och nu har jag fått chansen! En ny kontintent - ny kultur - ny historia  - nya äventyr
  • Å andra sidan var jag inne på att anta erbjudandet som frilansande rundreseguide här i Marocko i sommar - som skulle innebära pendling mellan Sverige och Marocko.
  • Å tredje sidan var jag lite inställd på att vända hemåt permanent med chansen att umgås med småttingarna i familjen...
Livet består av val - hela tiden. Men som en väninna frågade mig - vad blir du lyckligast av? Och det tror jag skulle vara att välja Asien i sommar, faktiskt. Troligtvis mesta utmaningen...

Usch, att behöva välja mellan bara roliga grejer. Om något ändå kunde kännas TRÅKIGARE än något annat vore det ju inte så svårt att välja! Imorgon ringer jag Emma på huvudkontoret så får jag höra mer om jobbet och sen får jag ta mig en ordentlig funderare!

Antal steg denna dag 11 564

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0