14 dec - Resa med sjukdom? HURRA (inte)!

Klockan blev straxt efter tio innan jag somnade igår vilket gjorde att jag sov till kl 6. Helt okej!

Dagens lektion i resvett: Snälla du som läser detta; Åk inte på semester med livshotande sjukdom utan att
1. Förstå och tala svenska obehindrat om du behöver kommunicera med en reseledare för att få tips och råd på vägen.
2. Förstå att vi reseledare INTE är utbildade läkare, psykologer eller tolkar.
2. Se till att du kan engelska, franska och /eller tyska eller har någon med dig som kan. Tolk här i Agadir, näst intill omöjligt att få tag i och om det skulle gå blir det DYRT. Och som sagt; reseledare får inte tolka på grund av risken att tolka fel och därmed ta livet av gästen.
3. Om du går på provtagning en gång i veckan hemma i Sverige på grund av livshotande sjukdom - åk inte på semester TVÅ veckor - om du inte är beredda på att ta risken att dö på kuppen! Det är inte Sverige du åker till om du åker utomlands. Inget fungerar som hemma!
4. Var medveten om att ingen försäkring täcker läkarbesök eller dylikt för redan påbörjad behandling i Sverige. Du får betala varenda krona ur egen ficka, kontant och på plats!

Ibland är det här jobbet oehört energikrävande. Tur att det inte händer varje dag - fast DÅ å andra sidan skulle jag ju inte ha det här jobbet haha Varför stanna på ett jobb som bara TAR energi liksom? Det är det ju ingen vettig människa som gör!

När jag kom hem efter min energikrävande förmiddag la jag mig på sängen en stund innan jag fixade lunchen och begav mig till kontoret. Där fixade jag med min ekonomi (avräkning) och gick en sväng bort till Palais du Sud.

Jag piggade upp mig själv med att köpa en marockansk kebab som take away på vägen tillbaka till kontoret. Och snart var det dags att åka hem. Där hoppade jag snart i min fleecedjellaba och kollade på Castle innan jag släckte lampan och somnade in. Och ja, det gick ganska fort det! Det här blev en tröttsam dag!

Antal steg 14 657.









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0