12 -13 dec - Skattepengar, hon var en han och jag blir pubertal!

(Med tillägg för den 13 december)

12 DECEMBER

Kollade mitt konto och hade fått in mina skattepengar och kunde nolla min kredit på lönekontot och betala in över 5000 på min fakturakredit på Ica också. Kändes himla fint!

Hade några hotellbesök på mitt schema på förmiddagen och träffade totalt 8 glada gäster. Efter det handlar jag helt snabbt på Marjane och lagade min lunch.

När jag läste på FB såg jag Martinas blogg och fick reda på att Stockholm hade haft en misslyckad självmordsbombare. Det som förvånar mig mest är att folk verkar förvånade och chockade.
Neutrala Sverige skickar ju faktiskt militära styrkor till muslimska länder för, som det heter, att bevara freden och väljer att blandar sig i...
Ursäkta att jag säger det, men galningar finns i alla läger! Ta vansinnesmordet på Anna Lindh... Eller på Olof Palme... eller dubbelmordet på Mohammed Ammouri och Anna-Lena Svensson hemma i Linköping, där de tre sistnämndas mördare fortfarande är på fri fot... (bara för att nämna några)

Efter att ha reflekterat helt kort över detta gick jag till kontoret för att öppna för gäster mellan 15 och 18. Livet går helt klart vidare!

Några kom på besök annars satt jag och läste ifatt på K-net. Har inte fått nytt eget lösenord än och kommer inte in. Fick gå in med annat lösenord. Kunde läsa resmålsbeskrivningarna som är aktuella för sommaren och upptäckte att jag står fast vid mina beslut.

Gick hem, åt middag och gick och la mig straxt efter nio. Imorgon är en annan dag.

Antal steg 10 989!



13 DECEMBER

Uppmärksammade i min Filofax att det var Lucia idag - inget jag märkte av. Och ingen av gästerna kommenterade detta faktum heller. Å andra sidan är det väl därför man åker hemifrån - för att slippa?!
Vore det inte därför kunde man ju välja en annan tidpunkt att resa bort, tänker jag.

Jag var i Taroudant med intresserade gäster idag och strosade där runt i några nya kvarter efter att jag ätit tidig lunch på ett café. Alltid lika trevligt!

Telefonen ringde ett par gånger. En gäst med tandvärk som behövde en tandläkare och en annan som var tvungen att uppsöka till läkare och ta extra blodprover efter läkarorder hemifrån idag (gästen åt Varan).

Kunde inte låta bli att bli fascinerad över att man vågar åka hemifrån i 85-årsåldern till ett arabland och inte kunna något mer språk än svenska och vara svårt hjärtsjuk utan försäkring... Det kan bli oerhört kostsamt och kosta dig livet till och med... Men jag utgår ifrån att det är något man kalkylerar med innan man beställer en resa utomlands - att saker man inte vill ska hända, händer, och att man är förberedd på eventuella följderna. Annars reser man väl inte!?

Åkte direkt från utflykten till kontoret där jag blev kvar till straxt efter halv sju. Försökte få tag i taxi men dels kom inte så många förbi mig, dels var de som kom fulla med folk. Till slut blev jag lite pubertal och tänkte att "de får väl skylla sig själva då" och så gick jag hem!

Blev varmt välkomnad av valpen och hans "mamma" som jag nu som först märkte var en hane haha Aja. HAN är iallafall jätteglad att se mig numera. Han kommer springande och ylar vilt och springer runt mig utan att våga sig helt fram. Jo, idag kom HAN och nosade på min hand med blixtens hastighet.
Jag satte mig på muren, tog en cigarett och försökte få valpen att lära sig vänta på maten. Den att jag för 20e gången skjutit honom ifrån mig och sagt "VÄNTA" fattade han att det betydde att han inte fick något förrän han höll sig på en halvmeters avstånd.

När jag kom hem fixade jag råstekt frasig potatis och tog kalkonresterna från igår. Sen satte jag på datorn och fick se en kommentar på det jag skrev igår.
Den handlade om att jag var kategorisk när jag beskrev Shia som fundamentalistisk. Jag valde att ta bort de meningarna i min blogg men vill samtidigt förtydliga vad ordet 'fundamentalist' egentligen betyder. Kolla här!. Det är alltså inte synonymt med terrorist!
Och jag är lika förvissad idag över att alla muslimer inte vill ta död på västerlänningar samt, precis som jag skrev i gårdagens blogg; att galningar finns i ALLA läger.

Somnade ifrån en av de tristaste serierna (Heroes) som går på MBC Action med glädjen över att min pubertala inställning genererat 10 237 steg!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0