12 april - det är mycket nu

På morgonen ringde jag till min läkare och sa att jag önskar läkarintyg för 75% istället för 100%. Fick nämligen ett brev från Försäkringskassan med ett papper där jag ska skriva i antalet timmar jag jobbat men det står också att de kräver nytt läkarintyg på mindre procent. Det räcker alltså inte med att fylla i antalet timmar man jobbar utan de behöver ett helt nytt intyg. Ja... varför göra saker enkelt?  Aja, det får la vara okej ändå. Huvudsaken är att jag slipper vara hemma hela dagarna, ju!

Sen ringde jag till Unionens A-kassa och det var ju ett roligt samtal.
I och med att jag har startat företag så har jag inte rätt att stämpla för den tiden jag står  till arbetsmarknades förfogande. Noop- inga pengar från den försäkringen, inte.
Jag frågade handläggaren varför jag skulle betala till en försäkring om den ändå inte gällde? Det kunde hon inte svara på... hon sa bara att om jag blir arbetslös får jag väl lägga ner företaget och ha det vilande och inte jobba i det och ha inkomst. haha
Jag får ta mig en allvarlig funderare på det där. Verkar ju som bortkastade pengar. För även när jag är anställd och blir arbetslös får jag ju inga pengar - om  jag inte lägger ner företaget då förstås! Det kanske finns något annat sätt via Företagarna eller något. Borde la finnas en försäkring för oss också kan jag tycka.

Fick svar från de som jag  (troligtvis) ska hyra lokalen av och svaren var helt okej men jag väntar med att fatta beslut om kontrakt till torsdag när jag varit hos Susan på Kontorstjänst. Henne ringde jag förresten och frågade om vad som är smartast- att jag privat köper bilen jag ska hämta på onsdag... eller om företaget ska köpa den. Hade jag inte haft företaget hade jag inte köpt bil nu... Men hon rekommenderade att jag tar den privat och istället skriver i körjournalen när jag kör bilen i tjänsten och tar de 18.50kr/milen man har rätt på. Så får det bli!

På förmiddagen började jag planera för en Hälsomässa till Öppningen som preliminärt är 4-6 juni.
Fick ihop ett bra "paket" som jag mailade iväg program och schema till BM som gillade upplägget.  Ringde några samtal och har några som är intresserad att vara med på ett hörn. Gjorde mitt schema på Prova-på-behandlingar/kurser + en föreläsning för alla tre dagarna och när jag var klar kände jag att det kan nog funka, trots att det är bara jag som jobbar hela tiden. Men många bra mellisar måste det bli för det är bara 15 minuter mellan varje grej i tre dagar i rad hehe.  Imorgon får det bli att lura på hur annonserna ska se ut.

På eftermiddagen ringde telefonen. Det var chauffören på UPS (som nog ringde på sin privata mobil, då) och frågade var jag bodde och en halvtimme senare kom han. Klockan var då halv fyra ungefär. Maskinen blev uppackade men inte monterad. Valde att göra det imorgon. Men det här är vad som kom med i paketet.
.
Och det här beställde jag extra!
..
.

Istället la jag lite energi på webbutiken som jag vill ha klar till 1 maj, d v s en månad innan officiell öppning. Måste testa den så jag vet att allt funkar som jag tänkt. Men det är mycket kvar, inser jag varje gång jag sätter mig och jobbar med den...

Visst, ja. Jag fick ju ett paket till. Och det är verkligen landet man bor på. Brevbäraren hade ställt ett paket på vår brevlåda! Och paketet stod kvar när Per hämtade det på kvällen!!! Det ni! I paketet fanns mina förbetalda visitkort och det hade ju känts trist om det försvann...



Så förflöt ännu en dag i mitt liv och jag tycker nog att jag förvaltade även den väl. Kunde kanske ha gått ut en sväng men, asch, det kan jag göra imorgon!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0