Oh my god!

Vad kan jag säga mer... Idag är det den 10 juli så det var ett tag sedan ni!

Jag jobbar ju som Destinations Manager (DM)  i Ryssland och jag var ganska beredd på att det inte skulle likna någonting annat. Och det gör det inte heller - inte beträffande internet.  Det är handikappande!
Har jobbat i Grekland på den lilla ön Samos där finns visserligen inte MYCKET internet men det finns ändå tillgång, främst via kabel. I Egypten finns hur mycket internet som helst i Hurghade och de lite större städerna. Mycket trådlöst men också kabel så klart. Många internet kaféer. Men i Ryssland på kryssningen, ja där finns praktiskt taget ingenting att koppla upp sin dator emot förutom i St Petersburg och i Moskva, d v s var 11e dag. Och det är internetkafé som gäller och jag hinner sitta 1,5 timme varje gång (ibland lite mer) men då hinner jag bara med mitt jobb -inget bloggande eller annat. Knappt att jag hinner betala räkningarna.

Men det är inte bara olikt att jobba i Ryssland. Naturen påminner om Sverige med mycket skog. Har sett en älg simma över Volga men jag saknar djur under vår resa. Det är fiskmåsar som dominerar hela vägen. Jag jämför ju självklart med Nilen, där man hela tiden ser djur och människor och där det HÄNDER något. Det gör det faktistk inte så mycket på vår kryssning. Men den är istället fridfull och ganska tyst.

Mina fördomar om gråa, trista hus kvarstår. Det finns en hel del sådant. MEN det finns också pråliga palats, söta träbyggnader som påminner mig om Norrland och färgsprakande byggnader i underbara parker.

Det ryska folket vi möter inom turistbranschen stämmer inte överens med de jag träffar i sitt hemland, där de är mycket hjälpsamma och tillmötesgående även om språket ibland kan vara en svårighet. Kan läsa på ryska nu och kan lite ord och sätter ihop, kanske märkliga, meningar och gör mig förstådd så det går ganska bra.

Båten jag bor på är trevlig och personalen som jobbar med oss super. Så jag trivs väldigt bra, trots att mitt hem är 9 kvm och vi inte kan komma någonstans utan får ha ledig dag på rummet om man ska komma undan.
Men det brukar alltid knacka på dörren iallafall så det blir inte så mycket folk-fritt. Nu är den här säsongen bara 1,5 månad x 2 med tre veckors paus mitt i.
Då hyr fransmän båten och vi har inga kryssningar. Så mellan 2 och 22 juli är vi entledigade från jobb, kan man säga. 

Saknar du bilder??? Här kommer lite rysslands bilder...

MOSKVA
.

.




. .

. .

UGLICH

 .

Missat att ta kort på den Dimitrikyrkan som vi besöker... får återkomma!

JAROSLAVL

.  .

.



GORITZY

.


KIZHI

.

MANDROGI


Vodkamuseet


ST PETERSBURG

.

.



.




LITE ANNAT FRÅN RESAN

.

.



.


Kommentarer
Postat av: Esbjörn

Vill bara tacka för en mkt trevlig kryssning. Vi hade stora förväntningar och de infriades med råge. Mycket tack vare ditt och "båtguidernas" goda arbete.

Ryssland är trots sin närhet annorlunda. Först uppfattar man det som en tung grå vadmalsfilt men efter ett litet tag så börjar man se att det även finns många trådar i väven som lyser i starka klara färger.

Vi kan verkligen rekommendera denna resa. Man lär sig en hel del om Ryssland av att uppleva det på nära håll och som alltid lär man sig något om sig själv av att resa.

2009-07-10 @ 13:33:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0