1 januari - Morgon med hemska nyheter. Dag/kväll med telefongooglande!

Så var det dags för årets första reflektion... 2010 har kommit!.

Snön dalar sakta ner i minus 10 grader. Jag har inte sett sorken, som bor i den gamla stenmuren, ännu och hans motorväg till fågelmaten är borta sedan ett par timmar. Men fåglarna har burrat upp sig och sitter i buskarna. Grannkatten Bosse sitter också i buskaget men gör ingen ansats att vilja göra närmare bekantskap med småfåglarna - just nu. Var hans kattkompis Börje befinner sig är en smula osäkert i skrivande stund.

Startade datorn som vanligt det första jag gjorde. Måste äta frukost tillsammans med mail, nyheter och bloggande. Ni förstår nog varför en termosmugg är nödvändig hehe.

Hade bara ett mail så det var snabbt avklarat.
Gick in på corren.se för att läsa nyheterna bara för att göra den hemska upptäckten att 90% av dem hade negativt innehåll. Vill vi veta allt om fyrverkeriolyckor, bilolyckor, rån, misshandel, omhändertagande, våldtäkter, bränder och barn som kommit bort under nyårsfirandet?
Ja, tyvärr är det nog så. Då kan vi sitta hemma på kammaren och vara glada över att det inte var oss det handlade om...

Men tänk vad trevligt det hade varit att istället läsa om allt roligt som hänt sedan 12-slaget? Vilken start det hade varit, både på nya året OCH dagen!

Idag hittade jag bara en solskenshistoria, den om mannen i Kisa som vunnit högsta vinsten i Kisa-ruschen (ett lotteri). Fast det var en händelse från igår. Och igår var ju 2009... så jag vet inte om den artikeln räknas. Fast det är klart - jag LÄSTE den ju idag.


Dagen fortsatte självklart. Och det gjorde snöandet också. Och googlandet efter... TELEFONEN!
haha ja, det ni, det är ett kapitel för sig. Här följer en resumé från slutet av 2009 till dagens datum:

Allt startade den 27 december och visade sig bli en mindre följetong. För att göra en lång historia (minst 8 timmar/dag i 6 dagar skulle man kunna säga hehe) kort så bestämde jag mig för att köpa en ny telefon eftersom de två jag har inte fungerar till 100% någon av dem.
Den ena (SonyEricsson K800i) har glappkontakt och har ibland svårt att ta laddning vilket också gör att radion inte fungerar utan kommer och går.
Den andra (SonyEricsson C905) fungerar inte mikrofonen och hälften av touchkontrollerna måste man trycka jättehårt för att kunna använda. Anledningen till mina tidigare val har varit att ha en telefon med bra kamera för att slippa flera olika produkter. Men jag har alltid med två telefoner eftersom jag har ett svenskt abonnemang parallellt med utländskt när jag jobbar utanför Sveriges gränser.

Så fick jag, av en händelse när jag googlade, se att det finns telefoner med plats för TVÅ sim-kort som var i bruk samtidigt! Så HIMLA praktiskt, tänkte jag. Och det var DÅ det började på allvar.
Att köpa en känd mobil gick bort redan dag ett. Det finns med två simkort men man kan bara ha ett online. Det är för dåligt. Dessutom har Kinamobilerna en massa andra funktioner som "vanliga" mobiler inte har.

Så det blev in varje dag på Blocket, Tradera och eBay. Och det visade sig vara en ENORM djungel. Och ju fler jag hittade desto fler funktioner ville jag HA i mobilen. Det var bara en liten hake. Det var INGA märken jag kände till. Det visade sig vara s k Kinatelefoner, kopior av kända märken. Men eftersom jag haft problem med mina två senaste telefoner som jag har betalat över 5000 kronor för så... (Köp ALDRIG en telefon med abonnemang- dyraste affären som går att göra!)

Problemet blev nu istället att om jag ville ha två sim-kort kunde jag inte få bra kamera. Det hade jag prioriterat tidigare. Det valde jag nu bort. Kameramobiler i all ära. Bilderna blir faktiskt bättre med en digitalkamera som bara är en kamer och jag vill gärna ha en mobil som jag kan använda som undervattenskamera när jag snorklar och möter delfiner eller något annat spännade.

Så jag har haft ett evigt surfande och sökande efter den perfekta telefonen - MEN jag ville veta lite mer om var de kommer ifrån ursprung av dessa Kinatelefoner så det är vad jag har ägnat mig åt fram till den siste december.
Denna sista dag på året fattade jag ett belsut. Jag skulle köpa en M009!

Nästa problem var ju VART jag skulle köpa den - och att jag ville veta VEM som faktiskt tillverkar den.
Det var svårt, speciellt det sistnämda. Men till slut nådde jag fram till att ett företag som heter Yache International Technology Limited i Shenzhen City nog var tillverkare.
Och jag fick snabbast svar från ett företag på eBay. Hade ju tusen frågor.

Och här sitter jag nu och väntar på lite fler svar. Så spännande det ska bli.
Kanske jag beställer en telefon imorgon, efter en veckas moget övervägande.
Den som säger att jag handlar handlar hals över huvud får nog tänka om...
Det här beslutet har, efter många och långa efterforskningar, tagit en vecka att fatta.

Med detta får jag avsluta dagens reflektioner. Imorgon är en annan dag - låt oss träffas då!






Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0