18 april- Festblåsan

För att par dagar sedan fick jag reda på av Zak (en av mina rundreseledare i Ryssland) att var 11 dag var det Captains Dinner på båten och man var tvungen att ha en festblåsa. Näe, svarade jag, det får duga med min festgalabeja.

MEN så...

Milla och jag skulle ta tåget in till stan... och plötsligt uppdagade sig en gratis tidning. Denna kom senare i mitt knä och jag bläddrade igenom den. Så föll mina ögon på en ANNONS!

Utförsäljning upp till 50% rabatt på fest och balklänningar!

Detta blev för mycket för Graube. Jag, som hade bestämt mig för att INTE köpa någon, fick så ett BEHOV av att gå och KIKA lite grann iallafall.

Sagt och gjort. Min dotter och jag företog en promenad på stadens gator varvid vi så småningom stod utanför butikens dörr.Jag blev lite distraherad ett kort ögonblick då min mamma ringde och ville äta lunch imorgon.

MEN så kom jag till sans (?), öppnade dörren och vi gick in.

Där möts vi av 100 tals klänningar i alla varianter och färger. Det var som en FYRVERKERIattack!

Jag berättar för sömmerskan att jag ska ha en festklänning, svart, enkel och från reaavdelningen i min storlek.Hon tittar på mig, frågar "v ilken storlek har du" och jag säger... 44!

Hon börjar raskt bläddra bland klänningarna medan hon beklagar att hon har inte så många i den storleken.

MEN hon visar ett par stycken - en kräkgrön och en cerisrosa som jag snabbare än blixten skrattar hysteriskt åt medan skakar på huvudet. Jag inser att det hänger bara EN svart på denna avdelning, En kort med paljetter och blingbling på - i storlek 38

Så stannar sömmerska upp och säger "jag har ju den här" och visar upp en lejongul, enkel klänning med en liten kort jacka till.

Nu uppenbarar sig ett dilemma. jag hade bestämt något HELT annat innan jag kom dit, ju!

"Okej, jag kan väl prova då" sa jag

Jag smög efter bland klänningarna...gick en halvtrappa upp och kom fram till...PROVRUMMET

 

Jag klädde sakta av mig kläderna fortfarande väldigt tveksam... Skulle jag verkligen vilja HA den här om jag kunde ha den?Den var ju snygg skärning alltså, tänkte jag tyst för mig själv och sökte kontakt på min dotter som, istället för att hjälpa mig att INTE köpa den, motarbetade detta faktum genom att istället säga;

"Den är ju JÄTTEFIN!"

suckar

Ja, så hände det sig då att jag fick påklädningshjälp under positiva hurra-rop

Jag såg snart att färgen ju var bra...

Telefonen ringer återigen och distraherar! Bra tänkte jag!Den här gången var det min väninna som skulle äta lunch med mig om tio minuter.Så nu blev det lite bråttom! Och SÅNT är ju aldrig bra, vet du!

Den kloka Maria Graube förvandlades till...

Graube THE CRAZY OLD LADY

För under samtalet hade sömmerskan dragit upp dragkedjan...justerat bandet runt bröstkorgen...fäst axelbanden...OCH hängt på mig jackan!!!!

Hur gick det TILL? undrar jag...

Det var bara ETT problem  -DEN SATT PEEERFEEEKT!

Vad gör man?

Jo, då som först frågar Crazy Graube...

Du, vad kostar den förresten?"

"1398 kronor... Men det är bra kvalitet och svensk design,"

"#¤%=)(¤*^"

 

Men då var det redan försent.

Jag hade mentalt tagit ett beslut att DEN skulle jag HA

Tur man har kreditkort, tänkte jag och beställde uppläggning (för den var ju självklart 1 dm för lång vettu) vilket gjorde att sluträkningen blev 1.638 SEK! Förlåt (jag är nog fortfarande i chock) 1.648 menar jag.

"Du kan ta med jackan idag" sa hon och stoppade ner den i en vit plastpåse, tog kortet och drog sina pengar glatt

Så nu har jag en lejongul jacka som döljer min tatuering och en klänning som passar perfekt i bredd och längd som jag kommer använda PÅ VARENDA KRYSSNING du!

Och nu jäklar kommer jag ALDRIG köpa dylik vara någon mer gång. Den här ska jag BEGRAVAS i. Då blir jag iallafall ett jäkla snyggt lik!!!

Bild kommer när jag bär den på båten första gången och det dröjer ett par veckor!

 

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0