Ja, man får ju sina favoriter helt klart...

Jag vill ha bra mat och god service av glad personal när jag går någonstans.

Nu har jag nog hittat några favoriter i min "hemby" som jag har fått lov att presentera.
Idag tänkte jag bara nämna dem men det kommer bilder vartefter.

RESTAURANGER
Taverna Leonidas
Dimitri och hans familj driver denna grekiska restaurang som dessutom har Take Away.. Du hittar den ca 70 meter från Votsalakias bageri, på vägen mot Ormos. Här kan du köpa en Clubsandwich till ?beachen? fr kl 10. Tips för kvällen: Varför inte prova en mezetallrik, ljuvliga lammkotletter avnjuten med ett glas Samoitiskt vin och avsluta med mammans Loukomades?! Hit är alltid trevlig att komma. Hela familjen är oftast här. Ibland har de levande musik här och det blir lite extra grekisk atmosfär, tycker jag.

Restaurang Kleopatra
Mittemot Taxi/busstationen i gula huset ligger en nyöppnad restaurang för säsong 2008 , specialiserad på grekisk husmanskost. (Den har tidigare legat i utkanten av byn.) Fru Patra är känd för sin kok-konst här i byn och många gäster återvänder flera gånger. Hon lagar mat med kärlek och bakar härliga tårtor. Barnen har självklart en egen meny. Du kan också komma hit och äta en sen frukost! Restaurangen har ett välsorterat vinutbud. Varför inte passa på att prova de lite mer udda sorterna här en kväll?!

Finikas Grill:
Om du promenerar huvudgatan fram hör du grekisk musik och ser en palm mitt i restaurangen (mellan Mando Souvenirs och Apollos servicekontor). Då är du framme! Stelios (ägare) lagar maten och pappa Stefano serverar grekiska specialiteter men också mat vi kan känna igen hemifrån. Här hittar du byns godaste gyros och souvlaki. Testa också deras Stuffed burger och deras underbara yoghurt med honung. Mmmmm...

BARER
Heaven

Nästan granne med byns största Supermarket Proton (Vagianos) hittar du en spännande bar som satsar på kvalitet. Hit kan du komma och titta på WideScreenTV, smaka grekiska ölen Alfa och Genesis, greklands egen sprite- Loux Gazoza... eller Souma - Samos eget brännvin. Och var inte rädd att beställa något som inte finns på menyn- De generösa ägarna Stelios och George fixar allt!

Flavour

Vid taxi/busstationen hittar du byns enda beach bar. Sedan 2002 är detta ett av byns få nöjescentrum med egen DJ och Widescreen TV/projektor. Vägen ner till solstolarna i trä och parasoller av palmblad, är kantad med solenergibelysning på kvällen. I baren kan du sitta och njuta av utsikten, njut av en fräsch cocktail, en Mythos (grekiskt öl) eller kanske prova Samos Nectar, vinet som Samos är känt för.
Joanna och Dimitri kommer göra allt för att ni ska trivas.


Och nu har jag hittat en till!
El Greco. Ligger ovanför Vagianos (Proton) Supermarket. De serverar engelsk frukost på morgnarna!!!
Och grekisk mat resten av dagarna. Hur perfekt som helst!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0