20 Mars - Kvastavrostning, Blogg-reflektion, Påsklunch, Biltvätt

Skärtorsdag! (bilder kommer)

Och efter att ha dammat av kvasten skulle jag vilja börja med en reflektion över något jag hörde idag på P1 (Ja, jag lyssnar på det ibland...har blivit lite mogen nu haha). En reflektion som kanske speglar att jag ändå ÄR 45 bast - (och lite mogen?).

Det handlade om bloggandet som har blivit så populärt!
Det blev aktuellt nu i dagarna i samband med det som har hänt i Arboga. Kvällspress hade publicerat saker som stått i de vuxnas bloggar. Man ville därför utfärda en varning till oss som bloggar att vara medvetna om att det inte är bara familj och vänner som läser bloggarna (som om DET skulle vara en överraskning för oss?!)
Likaså att man ska vara aktsam på VAD man skriver (hm... är inte det självklart?)
Man funderade också på huruvida det är rätt att publicera i press vad som skrivs i bloggarna.

Så här tänker jag i skrivande stund (och det är bl a hur man tycker och tänker om saker som man ska vara lite försiktig att dela med sig eftersom det kan användas EMOT dig vid något tillfälle.)

Det borde ju i rimlighetens namn vara ställt utom allt tvivel att det som publiceras på internet, t ex på bloggar, kan publiceras i press. Det är ju redan offentligt, eller hur?Jag vet att den här bloggen läses av såna jag inte känner. Det ser jag på kommentarerna som ges och kan gissa mig till när jag läser av hur många UNIKA besökare jag har. Alla KAN inte vara mina vänner/bekanta eller familj. Enkelt att räkna ut, tycker jag. Och personligen tar jag det som en komplimang att man överhuvudtaget VILL läsa om mitt ganska vanliga liv.

Diskuterade den här saken med mina vuxna barn där hemma och de berättade att de faktiskt finns dem som hänger ut folk och "snackar skit". Ja, alla är säkert inte medvetna om att man alltid måste fråga om man får lägga ut kortet man tar på sin blogg. Ännu viktigare om man väljer att skriva ut namn, förstås. Att publicera fullständiga adresser/telefonnummer eller personnummer tror jag är en kriminell handling, rätta mig om jag har fel.

Dessutom - Man vet aldrig vem av dem man kan möta i framtiden. Det kan bli en otrevlig erfarenhet!!! OCH - Det handlar om integritet. Jag berättar ALLTID att jag bloggar om jag vill ta ett kort på någon. Dessutom skriver jag BARA om sånt som jag kan stå för i all evig tid. Så jag tänker fortsätta blogg, bara så ni vet hihi.

Nu om min dag.
Jobbade hos Carro på förmiddagen och vi åkte till Motala för att äta Påskbuffé i Folkets Park med Micke. Samma Micke som vi lyssnade på på Motala Lasarett när han föreläste. Han kommer till Dialysen i Linköping nästa torsdag, för den intresserade. Och jag rekommenderar den föreläsningen om man vill skratta lite med CP-skadade Micke för han är en oehört underhållande herre.

På vägen stötte vi på en traktor, fullastad med hö, och höet yrde där vi åkte bakom honom en stund på den kurviga vägen vid Borensberg.

image756


Det var en underbart god buffé och vi åt och åt och åt och åt. Och pratade och pratade och pratade. Och skrattade och skrattade och skrattade. Och var sist kvar! haha

image757..image758..image759

Och så fanns det några djur också. Blev nog mest glad åt den lilla källarspindeln. Tyder på ett hälsosamt hus!!!

image760..image762

På hemvägen hakade vi på Micke hemåt för att se var han bodde - och Carro och Nancy bjöd hem honom till sig innan vi skiljdes åt.

Vi tog Fornåsavägen hem för att se lite andra miljöer. Väl hemma skiljdes vi åt eftersom min arbetsdag var slut.
Efter att ha hämtat Jonzon åkte jag till mamma och hämtade hennes bil. Dags för tvätt och full tank. Åkte till Statoil, kollade lufttrycket och köpte en DIAMANT-tvätt för 295:-.

image763..image764..image765

När den var klar åkte jag till Hydro vid IKEA och tankade upp bilen. Bensinen kostade " bara" 12.04 denna afton. Det var länge sen den var nere så lågt...

När jag stod där fick jag syn på en STOR skylt med Djurmagazinet och en lite skylt med Fyra tassar. Kan det vara så att Djurmaggan har köpt upp Fyra tassar, tänkte jag - och åkte dit nyfiken som jag är.
Tänkte passa på att se om jag hittade nytt mjukisdjur till doggen eftersom han hade fått hål på Drakens rygg och börjat tömma den på ludd. Hamnade således på hund-mjukis-djur-avdelningen.
Mjukdjur är en förbrukningsartikel i det här hushållet så han har "ätit" upp två apor som skriker och en skällande hund och nu har varuhuset Leveransproblem står det på en skylt där de ska hänga. Så där gick jag på Djurmaggan (eller vad de nu ska heta) och letade efter något annat roligt, men hittade bara tråksaker. Sen vek jag runt hörnet... sänkte blicken och såg några färgglada djur i en låda. En apa, en tupp och en groda. De kostade 59 kronor såg jag... och klämde på en för att se vad det var för ljud.
OCH DET VAR AP-SKRIK. Jag blev lycklig! Och köpte en tupp i farten... och i kassen fanns två små svarta möss som piper så jag slängde med en sån också haha.

Åkte hem till mamma och bytte tillbaka till min fina bil.

image766


När jag kom hem fick Jonzon sätta sig ner så ställde jag upp alla djuren i en rad. Med förväntansfull blick på alla de nya leksakerna fick han kommandot att gå och titta. Och han blev helt VILD. Han visste inte vilken leksak han skulle ta och försökte komma på hur han skulle kunna ta ALLA på en gång asg. Såg jättekul ut.
Han sprang fram och tillbaka och bytte djur hysteriskt glad. Det dröjde länge innan han valde ut Apan som sitt favvodjur...

image767..image768..image769

Själv provade jag mina nya glasögon - kanske lika hysteriskt haha- och Milla och jag tog lite kort för att visa er. Fast när man ser bilderna är skillnaden faktiskt inte LIKA stor som i verkligheten, ser jag. Men okej, formen är densamma. I vår ska glasögonen vara stora, har jag fått veta men jag tror mina Mediumstora räcker för Milla tycker att jag liknar ugglan Helge, ni vet han som bor med Hedvig i barnprogrammet "Från A till Ö". (Undrar om Milla tycker att jag är lika klok???)

Jag i mina marinblå jobb-glasögon...

image770....image772..image773

Jag med de bruna vardagsbågarna.

image774..image775

När jag tröttna på glasögonen gick jag och satte mig vid tangentbordet och loggade in på blogg.se
Och nu har ni läst resultatet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0