30 maj- Som en svensk på 50-talet... hm, ja kanske det kanske

Administrationsdag med avbrott för lunch med en svensk kvinna som är bosatt här sedan 5 år. Vi åkte till Limnionas och åt lunch och jag fick lite mer insyn i hur det är att leva och bo här i Votsan.

Det är som en by på 50-talet, berättar hon. De saknar högre utbildning och har därför inte kunskap om världen i samma utsträckning som vi har uppe hos oss. Därför är till exempel konkurrens ett hot istället för en tillgång. Och man vill inte erkänna att man inte vet något utan säger något som inte är korrekt istället. Sanningen kan ändras från ena dagen till en annan men man anser inte att man ljuger (nu hör den lögnen som jag kom på i onsdags i en helt annan kategori, kan jag berätta. För där handlade det om att en person fattade ett beslut åt en annan person som sedan visade sig vara fullständigt oriktigt! Jag trodde på person nummer ett ? det gör jag inte längre...).

 

Det var en utvecklande lunch och jag blev ännu mer fast övertygad om att lita på mig själv att jag gör ett bra jobb för Apollo. Men det är lite tungjobbat...

Jag åkte tillbaka till kontoret och tillbringade resten av dagen där. På kvällen gick jag till Finikas och där blev snart restaurangen full av skandinaviska gäster. Jag höll aldrig på att komma hem haha.

En annan spännande sak är att jag inte har internet på morgonen mellan 8 och 9 och heller inte från 12.50. Man kan inte låta bli att undra varför det är på detta viset. Vad GÖR nätet?

Visst lever jag ett spännande liv, va? haha


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0