24 juni - Snorkelmamman!

Idag var det båtutflykt och jag hade för andra gången i rad med mig mitt cyklop och snorkel.

Förra gången skyllde jag på att det var lite för kallt i vattnet – och de kom hem lika torra som när jagköpte dem. Men den här gången hade jag fyra professionella dykare/snorklare med mig och jag föll för grupptrycket. Efter att ha hyperventilerat vid ett par dyktillfällen lärde jag mig knepet och DET VAR JÄTTEKUL!!!

Snorkelkorten på Balos Beach är tagna av Alexandra Andersson, en av mina coacher

.

Nu är jag fast. Det är som att simma i ett akvarium. Vattnet här är så klart och man ser väldigt långt. Dessutom är det ett rikt djurliv och fiskarna simmar inpå dig så du kan klappa dem.


Hur kul som helst. Men eftersom jag har glasögon skulle jag nog kunna se ännu mer om jag hade slipat glas i cyklopen, berättade de. Det är något jag ska kolla upp för det här var bland det roligaste jag har gjort i vattnet Kan inte låta bli att undra varför jag inte gjort det tidigare... Men det är ju så, det måste bli liksom rätt tillfälle för allt och det var väl ett sånt nu.

Här är lite fler kort från utflykten idag som gjordes under klarblå himmel.

...

Idag fick vi upp en Skorpionfisk igen.

..

Det är en vacker men farlig fisk. Om du rör vid taggarna blir du förgiftad av ett nervgift som gör väldigt ont i kroppen. Den lever intill stränderna på stenarna innan turistsäsongen kommer igång. Nu har de flytt till andra, lite lugnare platser. Jag ser dem inte när jag snorklar (höhö). Däremot ser jag något som liknar en rödspätta (minirocka) och de andra fiskarna som Kapten Nico får upp.

 
På kvällen när jag kom hem fick jag besök av Fatima och hennes 4 småttingar. Hon hade hämtat en boll för dem att leka med. De är väldigt skygga allihop men en vågade sig in i min lägenhet och tog en tur i lägenheten innan hon gick ut.

..

På kvällen gick jag till Leonidas och åt en Saganaki (stekt ost med citron).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0