21/1 "Ledig" på dan - med Tvätt, shopping & Kalas

Om man är förälder och ledig från jobbet betyder det annat jobb. Och så var det denna måndag när jag skulle jobba kväll fr kl 17.

 

Upp kl 7 för att åka ner till tvättstugan. Kl 8 ringer det på dörren och en granne står utanför dörren och undrar om jag har nyckeln till tvättstugan och menade att det var hon som hade tvättiden. Vi tog hissen ner gemensamt. Jag gick med klappande hjärta och lätt darrande ben till den bruna ståldörren, öppnade och gick nedför källartrappan till tvättavlan. Den här tiden var den enda jag hade innan jag skulle åka utomlands, ju... Och där stod Låset nr 14 kl 7-12 den 21 januari - så det VAR min tid! *Ha* tänkte jag och fortsatte tvätta i godan ro...

 

Men jag hade ju ANNAT som jag var tvungen att göra. Så när 4 maskiner var tvättade och hängde i torkskåp eller låg i torktumlaren tog jag tag i nästa punkt på listan.

 

Milla hade skrivit en lista kvällen innan på msn med saker hon behövde innan jag åkte bort. Det blev IcaMaxi först. Loggade in och tog mitt scannings-vapen och började fylla kassarna som stod i vagnen.

 

Och så PLÖTSLIGT fick jag se något högintressant! Niveas krämögonskugga i tub.

Det var populärt med tub-ögonskugga på 70-talet (då var det blått och grönt som gällde, ni) och jag blev nostalgisk. Jag klämde ut lite färg ur silver- och guld-tuberna och gned in och gick runt lite. Ja, det satt ganska bra, tyckte jag. Och jag har letat efter ögonskugga som SITTER KVAR LÄNGE. Tycker det är så tråkigt att sminka mig och vill att det ska räcka att göra det EN gång om dagen om jag ska lägga ner den tiden. Att ha med sig artilleriet och bättra PÅ under dagen ligger inte för mig, inte. Fattar inte hur andra orkar... Men hallå, 85:- det var Dyrt, tyckte jag och bestämde mig för att vänta.

 

På Ikanos HM köpte jag flytande eyeliner som Milla sa var bra jämte och sandpappersnagelfil (*suck* jämrans långt ord det blev-fick lite skrivkramp där *hö, hö*).

 

image160 image161

 

När jag ändå var på Ikano kollade jag efter tub-ögonskuggorna. Åhléns hade dem för 90:-! Men så gick jag in på Kicks... som berättade att det hade varit en säsongsvara och hade utgått. De hade haft utförsäljning först 50% sen 30% på halva priset - men kan ni tänka er - de hade några tuber kvar OCH i silver och guld som jag ville ha. Det blev så billigt att jag lät slänga med en tub i brons också, vad jag nu ska ha DEN till?! Men jag blev så glad att jag hade hittade dem och för 30 spänn styck lite drygt. Tre till UNGEFÄR samma pris som en! Suvve!

 

image162

 

Nu hade jag lite bråttom hem till tvättstugan så jag hann städa och tömma den innan nästa skulle in. När det var klart åt jag lite lunch och snart var det dags att åka till Martina och fira hennes födelsedag. Hämtade svärmor Berit och Mamma på vägen.

I dagarna förlorade Berit sin katt och ögonsten, Lill-Gustav och läget var förtvivlat. När vi kom till Martina hann hon knappt innanför dörren när hon plockade upp Junior i famnen. Där stod hon med honom i famnen, med halva jackan kvar på *hi, hi*

 


image164 image177

Vi överlämnade våra presenter och Alfons ville vara med och kolla läget lite grann. Han är numera 11 år och är gamlingen i familjen och har hunnit med en hel del så vi kallar honom Katten med Nio Liv.

 

image166

Vi bjöds på kaffe, bullar och Tofeefee och snack om katter, lägenheten och teckning.

 

image167 image168 image169 image170

 

... och mobiltelefoner. Mamma hade med sig sin och ville ha hjälp med den.

- Ja, för i instruktionsboken står det en massa saker, men inte det JAG vill veta, menade hon.


 


image171

 

Men hon kan inte ha läst speciellt noga. För det mamma ville veta var hur hon fick reda på hur man tog fram SMS, d v s hur man kom in i "inkorgen". Guuuuuuuuuuuuud, vad lätt! Hon fick en snabbkurs! Hon fick också Jonzon schema för tiden när jag är bortrest och satt och kolla det jämfört med den hon hade skrivit upp i sin almanacka.

 

 

image172

 

 

Berit hade ögonen för Junior som gärna ville bli klappad.

 

 

image173

 

 

Dessvärre är min vördade moder allergisk mot katter och kan inte stanna så länge så efter en timme blev det dags att vända hemåt igen- men vi hann ju FIKA iallafall och DET var ju viktigast. Då hade Junior flyttat till mitt knä.

 

image174 image175

 

I hallen insåg vi att vi alla hade snarlika handskar, något som bevisas härmed.

Tre själar samma tanke. Vi måste vara släkt...

 

image176

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0