Resumé skriven 19 december

Så har man varit på Nilen igen.

Och det var som vanligt helt fantastiskt. Ingen KAN vara olycklig på Nilen. Den här gången hade jag 7 gäster med mig (varav 2 kollegor). Lite som en familj blev det! Och vi njöt av att sitta på soldäck och se på solnedgångarna.

 Jag var lite orolig för resan och vad gästerna skulle tycka eftersom jag blev liggande sjuk i nästan 24 timmar som jag mer eller mindre sov bort

Och dagen efter tillbad vattenflaskan i Philaetemplet...

 

Och åt soppor i 5 dagar efteråt med ris i. (Fredagen började jag äta vanlig mat igen för det fanns bara en köttsoppa med selleri i och då tog det liksom lite stopp. Gillar inte selleri utan längtade efter Tomatsoppa.)

 

Jag och Linda smet ut i fören och rökte. En av kvällarna hängde personalens tvätt (läs: Kalsonger) på tork och vi insåg att vi var nog privilegierade att få gå ut på detta ställe. Det var nämligen bara personalen som gick ut där och jag tror att någon sov där.

 

Men blev det en väldigt trevlig tur och jag hade förmånen att ha gästerna på Arabia, mitt hem. Det blev självklart att äta ihop även efter resan. Och på Lördagen sågs vi på Bordiehn’s och åt kamel – utan chokladsås  haha  Alla som äter kamel får ett certikfikat, tror jag att jag har berättat tidigare. Så här ser det ut.

 

Hörde av Martina att det hade varit jordbävning i lilla Sverige. Spännande! Ja, det är ju inte för otroligt att världen flyttar på sig även där, eller hur?

Då fick man väl något annat att tänka på än ekonomisk kris... för jag misstänker att mycket kretsar runt detta hemma. Det börjar påverka oss här nere nu också. Vi märker det i lönekuvertet kan man säga. Vi får ju lön i svenska pengar och de räcker inte längre så långt. Man märker det också på turistantalet och min personliga tro är att vi kommer märka det än mer efter nyår. Nu är många resor redan betalada.

 Julen analkas. Och här pyntas det lite grann också. Juldekorationer i receptioner som den här på Serenety...

 

 

Eller ljusslingor i buskar som i Luxor. På Arabia har vi en jättegran (bilder saknas)

I år har jag beställt julklappar dels via mail och via internet. Smidigt! Man vill ju kunna köpa till familjen fast man är en blt bort.

Jul firas nog på Café del Mare och vi har fått i uppdrag att köpa julklapp till en kollega. En utmaning i sig, ska ni veta. Vi har visserligen jobbat ihop i tre månader men kanske inte känner varann direkt.

Senast jag var på restaurangen var hundgänget utanför. Den här gången var det inte slagsmål utan mer i vilande form.

 .

Jordgubbar är det säsong på just nu och det servereras i olika former. Men jag föredrar färska och köpte hem en halvliter på som avnjöts på balkongen.

 

Just nu när jag skriver detta sitter jag i baren med datorn. Var på väg in i datarummet bara för att mötas av ”Vi har inget internet idag”. Bara att vända i dörren och skriva offline, alltså. Men det är ju ingen ko på isen. Det går ju bra det med och så får jag publicera det senare bara.

 På tal om publicera kan jag avslöja att jag har gjort en ny Line dance. Fick ett ryck och började dansa hemma i rummet och på balkongen av någon outgrundlig anledning och tyckte att det var kul igen.Har inte haft någon större lust att lägga energi på dans en längre tid. Vi får se om lusten hänger i sig. Och så får jag se om jag publicerar på Line Dancer Magazine.  Det märks! Jag lägger ingen vikt vid det utan blir det så blir det. Men den är ganska trevlig att dansa om jag får säga det själv.

Det är en ”vanlig” Beginner-intermediate utan en massa armar viftande hit och dit som jag ser på You Tube. Det har blivit lite FÖR mycket av den varianten och långt från ursprunget.  Att det blev så populärt var ju för att ALLA kunde hänga med, ju! Nu ser jag en risk att det blir så avancerat att man backar istället... Men det är förstås utveckling, inser jag, och får la bli en bakåtsträvare som gillar gamla stilen (men är fortfarande ingen countryvän!).

 

Funderar en del på hur livet kommer se ut i sommar, faktiskt.

Man försöker att inte bry sig så mycket eftersom det är något man inte kan påverka. Man söker destination och tjänst sedan är det ju någon annan som bestämmer. Men det är klart att man undrar lite. Enligt en kollega ska vi få reda på om vi får KeyStaff den 20e men det är ju imorgon och då är det lördag så det känns lite verklighetsfrämmande. Men i början av januari borde jag veta om det blir som jag hoppas. Annars måste jag tänka om. Och det är ju alltid bra att ha en Plan B.

Fick reda på att vi inte får reda på något förrän i januari...

 

Med detta sagt lämnar jag detta och återkommer med hur allting blir när jag kommer tillbaka från nästa kryssning. Sticker den 25e och blir borta till den 2e. Innebär att jag firar jul och nyår på Nilen. Ganska schysst, måste jag medge. Det blir spännande och annorlunda. Mina tankar går till min kära familj och vänner som är i Sverige.

 Och eftersom det inte är säkert att jag kommer ha möjlighet att gå ut på internet innan jag åker så vill jag passa på att önska släkt, vänner, bekanta och okända läsare ett

Gott Slut på 2008

OCH

Gott Nytt År!!!

Må 2009 ge er många skratt, spännande möjligheter och nya perspektiv på tillvaron!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0