3 december- Snart 2009...

Livet rullar på här nere i Hurghada.

 

En och annan bekant dyker upp oväntat både I stan och på flygplatsen. Riktigt kul!

Och här finns intressanta saker på gatorna. I Votsalakia hittade jag ju en platt Kameleont  och här sprang jag på en platt brunråtta istället.

 

 

Favoritsysselsättningen är fortfarande Nilenkryssningarna.

Skulle önska att de var längre bara. Nu är jag borta som mest 9 dagar men skulle vilja ha 12-dagarskryssningen. Den är bara för danskar. Norrmän och svenskar har den inte i utbudet. Bara att gilla läget eller börja snacka danska på heltid...

 

Nu blandar man rätt friskt mellan språken svenska, norska, danska och arabiska och jag får bemöda mig att prata och skriva ren svenska. Backspace och Delete-knapparna används flitigt haha

För här är det Skandinaviska som gäller till 100% eftersom vi har gäster och guider från alla tre länderna.

Och många chaufförer pratar bara arabiska. Då sitter jag med mitt nya lexikon i knät och gestikulerar och försöker bilda meningar på arabiska haha. Låter nog inte riktigt klokt men de förstår vad jag menar... till slut. I början lärde jag mig ”hög”arabiska (kursen jag köpte som mp3 och har i min mobil) som anses vara för fint folk och man skrattar åt mig när jag pratar. Men de lär sig den i skolan så det är inga större problem att göra sig förstådd.

Nu har jag köpt ett lexikon i Egyptisk arabiska och det skiljer sig en hel del och jag plus att här finns en annan dialekt. Utmaning värre men ordförrådet utökas hela tiden.

 

Funderar på om jag har varit med om något intressant och spännande på sistone... Men näe egentligen inte. Jag har inte gjort något som jag inte gjort förut. Men i lördags hade vi Team-dag och då körde jag Gokart – och kom sist i mitt heat. Körde på marginalen och in i däcken förstås. Och blev således om-åkt av alla tre- Aja, shit pommes frites.

 

Att det plötsligt var advent kändes märkvärdigt. Vi satt på Café del Mare och drack glögg och åt pepparkaka i går eftermiddag i solskenet och 28 grader varmt ute.

Jag har garderat mig och önskat många Trevlig advent, Glad Lucia, God Jul och Gott Nytt År redan förra veckan. Risken är ganska stor att jag glömmer även om jag lägger in påminnelser i mobilen...

 

Guideskolan har startat här på hotellet och jag har träffat några blivande kollegor och mindes tillbaka på utbildningen jag själv gick för en evighet sedan. För det är så det känns trots att det var i januari-februari i år. Märkligt fenomen. Tiden går mycket snabbare här än hemma. Förmodligen för att du gör något hela tiden och inte har vanliga veckor som hemma. Och inte mer än en ledig dag i veckan som dessutom varierar från vecka till vecka.

Igår var vi på deras första Cabaret och den var väldigt bra, var vi alla överens om. Vi avslutade med att sjunga allsång (Bröderna Olsens Wings of Love) och ställa oss upp, vi som jobbar här nere, och dansa Apollo-dansen haha

 

Med ojämna mellanrum kommer en längtan tillbaka till familjen i Linköping men den går över när jag inser vilket väder de har därhemma. Jag klarar inte av det – än. Så nu sitter jag och funderar över vad jag ska göra i sommar .

 

Sommartjänsterna är ute för KeyStaff. Jag kommer söka som Destination Manager någonstans för att få leda jobbet för en hel destination till sommaren. Det vore väldans spännande!

Och den ambitionen har ju varit uttalad sedan jag var på anställningsintervjun i november 2007 och på utbildningen i vintras. Det är bara att söka, eller hur? Om det är meningen så är det meningen!

 

Idag har jag Shoppingturen för andra gången. Den är ändrad efter att jag skrivit en 2 sidor reflektion över turen som den såg ut innan plus en sida med förslag på nya upplägg. Nu får vi se hur den är i eftermiddag.

 VI hörs när vi hörs!

 

 

 


Kommentarer
Postat av: Jostein Sjaavaag

Hei Maria :-)

Nå er Stine og jeg tilbake i kalde Norge, ble møtt med -2 og snøvær på Gardemoen. Nok en gang takk for en fantastisk uke på Nilen. Vi hadde en avslappende uke på Makadi Bay. Selv om man kanskje var litt rådvill på hva man skulle gjøre om dagen når ikke du hadde lagt opp programmet, LOL.

Husker du på å maile oss adressene til gjengen slik vi avtalte?



Hold fram med ditt smittende engasjement og gode humør :-) Ha et fortsatt godt guide-liv.

Bästa hälsningar Jostein og Stine

2008-12-06 @ 18:51:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0