2 april - Strukturerad dag

Startade dagen med frukost och en träningspromenad med Mr Jonzon. Kände mig pysslig för ovanlighetens skull och väldigt strukturerad.

Bestämde mig för att koppla in DVD:n i min TV för att se om det funkade och att klura ut Pers Tv-Videokommunikation. Det blev morgonens mission but not impossible.


image821

 

Har ju varit bortskämd med antennkabel i väggen och ingen box. Här på landet i villa är det box som gäller. Och det är inga självklara grejer hade jag förstått på Per som hade gett upp sedan Östergötland gick över till DigitalTv - kommer inte ihåg vilket år det var, kanske du gör...

Per är annars en väldigt envis och oföränderlig man men han fick inte sin video (! Ja, det finns såna kvar.) att kommunicera med Tv:n och tröttnade på kopplingsscheman och hade provat ALLT sa han och underrättade mig att det inte var någon idé att jag försökte klura. Varje gång han skulle titta på Tv fick han ta bort scarten från Tv:n annars surrade med otiilåtna decibel i högtalaren. Att spela in var otänkbart. Som tur är har Milla en kombinerad Tv/Video så han spelade in där... På samma kanal i 4 timmar...

Iallafall... Fick min TV-DVD att funka direkt och så var jag ju bara TVUNGEN att ge mig på Pers projekt - och lyckades ganska snart (synd att säga kanske men jag kan ju inte låta bli, det förstår ni nog hihi). Han hade dubbla antennkablar och kopplat scartdelaren på något spännande sätt. Bort med kabel och kopplade scarten rätt - och visp!- så funkade sakerna som det skulle. Mitt nästa projekt är att koppla in en box till DVD:n för att få in kanalerna på den såm man kan spela IN också (för nu skippar han videon eftersom han får min modernare apparat haha). Men det blir inte idag.

Milla och jag hade ännu inte hunnit med att sortera in saker färdigt än.

 

image822..image823..image824

 

Plockade iordning lite i badrummet, slängde in grejer som skulle till Återvinning/Myrorna och kopplade in skrivaren till min dator. Var tvungen att scanna in ett papper till Apollo innan jag skickade iväg det. Jonzon låg på min väska så jag inte skulle kunna åka utan honom eller iallafall utan att han märkte det hihiimage826

 

Plockade ut en kartong och tog hand om min bok på diskett som jag hoppades kunna rädda.
Numera finna inga diskettenheter på datorerna men Per har en gammal som jag startade upp och efter ÅR av väntan (kändes det som) kom det upp. Där var den!
La den på mitt USB minne och flyttade över till min dator.

(Parentes; När jag var på Guideskolan var det en som hade publicerat en bok och när jag nämnde att jag också hade skrivit en bok frågade denne vem som publicerat den. Jag svarade som det var: att jag inte publicerat den än.
Då fick jag svaret: "Då kan du väl inte säga att du har skrivit en bok heller !" LOL Så man har inte skrivit en bok förrän man har publicerat den , bara så ni vet. Daaa Så tycker ju inte jag, förstås. Oavsett om du har publicerat eller inte så har du ju SKRIVIT den, eller hur?)

Nu hittade jag den när jag flyttröjde och jag har ju TÄNKT publicera den men inte bestämt mig i vilken form... Men det blir nog digitalt. Då blir den så billig som jag vill (under hundringen). Nu ska jag bara hitta ett bra program/sida. Jag får således anledning att komma tillbaka till detta.

Klockan tjugo i tolv hämtade jag Milla på stationen i Vikingstad. Passade dessförinnan att lägga anställningspappren till Apollo på postlådan och att lösa in min vinster, dels travandelen för några veckor (8:- haha) och Trisslotten jag vann 50:- på i morse. Tog TVÅ nya lotter den här gången.

Vi åkte hem och tog varsin matlåda.

Jag hade sprutat Ugnsren i ugnen tidigare på dagen och gav mig på det projektet. Det tog ett tag. Men snyggt blev det och jag känner mig nöjd.


 

image825

Så kom jag ju på. Jag skulle prova kajalen idag - och det gjorde jag . Runt ETT öga haha bara för att se om det gör någon skillnad utseendemässigt. Och det gör det faktiskt. Så kajalen ligger nu i min necessär!

Kollade mailen på eftermiddagen och HADE FÅTT MIN SAMOS-BILJETT.

Åker reguljärt från Arlanda till Amsterdam. Från Amsterdam till Aten. Från Aten till Samos.
Tar hela dagen. Men så spännande det kommer bli, ni!
Så var det det där med anslutning. Som vanligt går flyget så inget tåg passar när jag ska åka någonstans. Fick boka tågbiljett till förkvällen dagen innan, något jag visserligen planerat för men hoppats inte skulle behöva.

Och boendet, då. Jag ville ju inte sova på flygplatsen!
Då tar jag Fly and Drive som när jag åkte till Egypten på Guideskolan, tänkte jag. Tji fick jag! Fullbokat! Fanns bara 4-bäddsrum kvar och det känns inte särskilt aktuellt för 645:- och ingen frukost.
Surfade runt i hopp om att hitta något ekonomiskt försvarbart hotell. Men det är dyrt alltså.

Mailade med kontoret och fick veta att de betalar min övernattning. Det är ju helt fantastiskt! Jag får bo på Quality Airport Hotel nära Arlanda. Vad glad jag blev! Tänker roa mig att åka The shuttle mellan hotellet och Arlanda på kvällen. En tradition jag har om jag inte bor på flygplatsen. Man har inte roligare än man gör sig, som sagt!
Och så har jag tillgång till trådlöst internet på hotellet, något som jag finner oerhört stimulerande. Då kan jag vara online fram till jag lämnar Svedela, ju!!!

Satt mig och skrev till bloggen. Har ju lite att lägga in he he Sidan har ju legat nere några dagar. Kom visserligen in igår men hade ingen lust att sitta med det då.

Men IKVÄLL, när jag fick mobila bredbandet från Milla (bredbandsbolaget behövde ju 3-4 veckor - !? Vad ÄR det som tar så lång tid idag 2008? - på att flytta bredbandet från Vasastan till Rappestad), la jag in text och de senaste bilderna .

Så det får bli allt för idag. Tjingling!


 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0